Reizen, but make it cheap: 4 tips om op je Airbnb te besparen

Lifestyle

Reizen, but make it cheap: 4 tips om op je Airbnb te besparen

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

24 januari 2024 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Gepubliceerd op

24 januari 2024 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Kijk, op vakantie willen we altijd wel. Maar ja, die knaken hè. Voor je het weet ben je een godsvermogen kwijt aan alleen al de reis en accommodatie. Wat bespaartips zijn dus hartstikke welkom.

Om de kosten te drukken grijpen we meestal al naar Airbnb, maar blijkbaar kan ook die optie goedkoper. Het huur- en verhuurplatform vertelt ons hoe.

1. Boek op het juiste moment Een beetje een open deur, maar we noemen 'm toch: zit je vast aan een bepaalde periode, zoals schoolvakanties of de bouwvak, boek dan echt op tijd. Het liefst voordat de rest van Nederland vakanties gaat vastleggen. Zit je niet vast aan een bepaalde periode? Dan is september wellicht een goede optie, want dat is volgens Airbnb de gunstigste maand om iets te boeken. Oh, en denk je: bok op, ik leef met de dag, ik ga heus niet zo ver vooruit boeken? Dan raadt Airbnb je aan om uiterlijk een week van tevoren te boeken. Eind juni bijvoorbeeld, als je op zomervakantie wil. Of eind september, voor een herfstige trip. 2. Vraag om korting Want dat kan blijkbaar. Wij wisten het ook niet, maar je kunt op Airbnb een kortingsverzoek sturen. Gaat de host daar vervolgens mee akkoord, dan heb je 24 uur de tijd om de aanbieding te accepteren en de nieuwe prijs te claimen. Kortingen worden ook regelmatig toegepast als je als huurder langer blijft, bijvoorbeeld als je voor een maand iets huurt, of als je ver of juist heel kort van tevoren boekt. We weten zelfs op welke bestemmingen het afgelopen jaar de meeste kortingen zijn aangeboden. Als je vroeg boekte: 1. Rotterdam 2. Haarlemmermeer 3. Leeuwarden 4. Den Haag 5. Putten 6. Delft 7. De Friese Meren 8. Apeldoorn 9. Almere 10. Amstelveen Als je last-minute boekte: 1. Veere 2. Callantsoog 3. Het Hogeland 4. Rotterdam 5. Ede 6. Apeldoorn 7. Schagen 8. Putten 9. Oostkapelle 10. De Friese Meren Lees ook: Nu jij weer, woningmarkt: deze Funda-parels kosten nog geen twee ton 3. Filter op 'nieuw' In deze categorie vind je de allernieuwste Airbnb's, oftewel de accommodaties die in de afgelopen tien weken zijn geüpload. Verhuurders zijn dan vooral op zoek naar veel huurders, zodat ze meer recensies krijgen en hun stek bekender wordt op het platform. Wat het voordeel voor jou is? Dat ze dan regelmatig aantrekkelijke prijzen stellen, en jij voor minder centen met je billen in een of ander heerlijk huis zit. Kom maar door. 4. Ga ook eens voor een privékamer Ja, een appartement of zelfs huis voor jezelf is natuurlijk heerlijk, maar lang niet altijd nodig. Zeker als je verwacht veel op pad te zijn, is een privékamer een prima optie. Bovendien krijg je er waarschijnlijk een hoop lokale tips en aanbevelingen van je host voor terug. Kijk jou eens als een echte local rond paraderen.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Meer lezen