Laars, kasteel of boomhut: 7 bijzondere B&B's voor op je bucketlist

Entertainment

Laars, kasteel of boomhut: 7 bijzondere B&B's voor op je bucketlist

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

5 september 2022 om 17:00

Bron / Fotografie

tekst Fleur van Benten

Gepubliceerd op

5 september 2022 om 17:00

Bron / Fotografie

tekst Fleur van Benten

We willen er allemaal weleens een nachtje tussenuit. Of twee. Misschien een hele week. Hoe lang je ook gaat, het is extra leuk als je op een speciale plek zit. En laten wij nou net de bijzonderste B&B's verzameld hebben. Graag gedaan. 

1. Château de Sédaiges Een enorm landgoed, kroonluchters en een flinke torens waarin je alle scenes uit Romeo en Julia kan naspelen. Wie wilde er als kind nou niet prinses worden? In Château de Sédaiges in Marmanhac (Frankrijk) kan die droom eindelijk uitkomen. Het enige wat nog mist is een romantisch bal. Zwijmel. 

Lees ook: Hier is dat feestje: 6 festivals om aankomende weken de zomer mee af te sluiten 2. Vliegtuigsuite Teuge Bij slapen in een vliegtuig denk je waarschijnlijk aan een pijnlijke nek, schreeuwende kinderen en net te weinig ruimte om je comfortabel te voelen. Is in de Vliegtuigsuite in Teuge gelukkig net iets anders. Met een bubbelbad, ontbijt op bed en infrarood sauna bevind je je in dit vliegtuig zo in de wolken. 

3. De ufo Op zoek naar een buitenaards leuke B&B? Moet je wel effe naar de Apple Camping in Pembrokeshire (da's in Wales). Daar staat een volledig uitgedoste ufo inclusief (speelgoed)aliens. Als het goed is, stijg je niet op tijdens je verblijf. Kunnen we alleen niet beloven. 

4. B&B in de Yurt Yurt klinkt misschien als een zelfverzonnen woord. Is het niet. Een yurt is een Mongoolse tent gemaakte van vilt en canvas. Vroeger werden ze vooral gebruikt door nomaden, maar nu is het een populair plekje voor een weekendje weg. Bij de Yurt van Het land van Kempers in Geesteren, kun je ook een meet and greet met alpaca's krijgen. Geen verkeerd extraatje.

5. The MirrorCube Deze Zweedse uitvinding is wel heel bijzonder. Midden in het bos hangt een enorme kubus die gecamoufleerd is met spiegels. Zie die maar eens in je eentje te vinden. Vanaf de buitenkant ziet het er niet heel groot uit, maar The Cube heeft toch mooi een tweepersoonsbed, wc en een dakterras. Nog even extra tot rust komen? Er hoort ook nog een sauna bij. Moet je wel even je boom uit komen, want die zit in een ander gebouw.

6. The Boot Met deze locatie kun je alle standaard B&B's aan je laars lappen. The Boot in Nieuw-Zeeland is namelijk gebouwd in de vorm van een laars (met veters en al). Er is rondom de laars genoeg te doen zoals het bezoeken van het Jester House Café en de tuin, die op hetzelfde terrein te vinden zijn. Knus, schattig en ruikt, ondanks de vorm, niet naar zweetvoeten.

7. Controversy Tram Inn Een dutje doen in de tram, zonder je stop te missen. Dat kan bij Controversy Tram Inn in West Friesland. Je slaapt in een oude Italiaanse, Franse, Engelse of Mexicaanse tram die compleet omgebouwd is tot een luxe slaapplek. Compleet met douche, ontbijt en keuken. En er wordt niet eens gecontroleerd op kaartjes. 

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Wil je ook lezen