Deze 5 schoonmaaktrends gaan het hardst op TikTok, en jij wil ervan smullen

Lifestyle

Deze 5 schoonmaaktrends gaan het hardst op TikTok, en jij wil ervan smullen

Ilse Derix
Door

Ilse Derix

Gepubliceerd op

24 februari 2024 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

24 februari 2024 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

TikTok is in de ban van schoonmaken. De schoonmaakfreaks onder ons hebben elkaar gevonden op het platform met de hashtag #cleantok. En hoewel het boenen en schrobben voor velen van ons nou niet direct als muziek in de oren klinkt, moeten we toegeven: er is iets bevredigends aan het kijken naar hoe anderen hun huis poetsen…

Speciaal voor jou: de meest spraakmakende schoonmaaktrends op #cleantok, omdat we stiekem allemaal ook wel van een glanzend schoon huis houden. Lees ook: 7x de meest absurde schoonmaakhacks die echt werken

De Sunday Reset Routine Maandagochtenden zijn al zwaar genoeg zonder een chaotisch huis, laat staan mét. TikTokkers hebben daarom de Sunday Reset Routine bedacht: met een schone lei beginnen zodat je de basis legt voor een productieve week. Las deze zondag een vrije middag in en reset je huis: wasjes draaien, rondje sop, meal preppen en je bed verschonen, gevolgd door wat me-time met een warm bad of gezichtsmasker. Hm, klinkt helemaal zo gek nog niet.

Rug Washing Dan is er nog de Rug Washing-trend: de vieste tapijten worden binnengebracht. Jij dacht dat jouw vloerkleed met twee knoeiende kleuters, drie honden en een kat de definitie van 'smerig' was? Dat er niet meer haar en modder van kinderlaarsjes op kon zitten? Wacht maar tot je ziet wat sommigen onder 'vies' verstaan. De video's beginnen met de smerigste matten en die worden vervolgens... je raad het al: schoongemaakt. Onwijs bevredigend om naar te kijken als je het ons vraagt.

De Ketchup Challenge De Ketchup Challenge is de vreemde eend in de bijt in deze top 5. Deze trend start met het bewust vies maken van iets. Namelijk het aanrecht met een lekker dikke klodder ketchup om vervolgens de vraag aan je partner te stellen: 'Kun jij dit voor mij opruimen?' Menig slachtoffer gaat flink in verzet omdat ze geen zin hebben die opzettelijke rotzooi op te ruimen (en dat snappen we ook wel). Toch is het een goede trend: kijkers van deze content gaan nu eenmaal onwijs goed op hoe partners een beetje klungelig de ketchup proberen weg te halen. Gevalletje ben-je-echt-zo-dom-dat-je-deze-vlek-niet-zelf-weg-krijgt. Ah, het genot van leedvermaak.

ASMR Waar is de lol in schoonmaken als het alleen maar functioneel is? Gooi er een beetje esthetiek doorheen en het wordt al veel leuker. Vindt TikTok ook. Vandaar dat ASMR schoonmaken het ook goed doet op het platform. Voor de mensen die deze trend niet hebben meegekregen: ASMR staat voor Autonomous Sensory Meridian Response. Het gaat hierbij om vooral zachte geluiden die een ontspannend effect hebben. Win-win, heeft zij een schone keuken en kun jij weer goed slapen.

Restocking Tot slot, onze favoriet: Restocking-video's. Het draait hier om het opruimen van je huis door middel van bakjes, potjes en houdertjes voor... alles eigenlijk: van de koelkast tot het wasmiddel. Lekker urenlang kijken naar hoe mensen hun voorraad aanvullen, wie heeft er dan nog Netflix nodig?

delen
Ilse Derix

Ilse Derix (2002) is tekststagiair bij &C en een echte Limburgse. Ze kan niet genoeg krijgen van oude romcoms, is stiekem verliefd op haar jonge hond Moos en ze doet spontaan een dansje van blijdschap als ze iets echt heel lekker vindt (tot ergernis van haar tafelgenoten, oeps).

Meer lezen van Lifestyle

Meer van deze auteur