7x de meest absurde schoonmaakhacks die echt werken

Lifestyle

7x de meest absurde schoonmaakhacks die echt werken

Ilse Derix
Door

Ilse Derix

Gepubliceerd op

21 februari 2024 om 17:00

Gepubliceerd op

21 februari 2024 om 17:00

Toegegeven, schoonmaken is vaak een kut klusje. Maar hé, laten we eerlijk zijn, er zijn manieren om het iets minder erg te maken. Zet een lekker deuntje op, gebruik mooie schoonmaakdoekjes of geniet gewoon van dat voldane gevoel wanneer je hoort dat de stofzuiger iets opslokt.

Laten we daar nog een schepje bovenop doen: je weet wel, die schoonmaakhacks die je wenkbrauwen doen fronsen, maar uiteindelijk je leven een stuk makkelijker maken. We hebben er een paar voor je:

  1.  Citroen in de magnetron Daar sta je dan, te vechten met de resten van je magnetronmaaltijd, terwijl je overweegt het ding uit het raam te flikkeren. Rustig aan, die arme magnetron heeft het vast niet zo bedoeld. Gooi wat citroenschijfjes in een bak water, zet 'm vijf minuten op de hoogste stand en voilà: de restjes geven zich gewonnen en die vage rotigeur die je al vier maanden lang moet ruiken is ook eindelijk verdwenen.

  2. Bakpapier voor kalkaanslag De eeuwige pain in the ass: kalkaanslag. Een wondermiddel om het te voorkomen hebben we niet, maar er vanaf komen is gelukkig een fluitje van een cent. Neem wat bakpapier, frommel het tot een prop en wrijf ermee over de aanslag. Hoppa!

  3. Baking soda voor je sieraden Jaloers op Blake Lively's half miljoen aan bling bling tijdens de Super Bowl, terwijl jouw zilveren oorbellen nog geen jaar mee lijken te gaan voordat ze zwart worden? Wacht effe, gooi ze niet weg. Leg ze in een met aluminiumfolie gewikkeld bakje, bestrooi ze met wat baking soda, voeg kokend water toe en je sieraden schitteren weer als nieuw.

  4. Scheerschuim op spiegel Moe van het steeds weer poetsen van je beslagen spiegel? Geen paniek, je hebt geen dure Tommy Teleshopping spray nodig om dit op te lossen. Waarschijnlijk ligt de oplossing al in je badkamer: scheerschuim. Smeer wat op een doekje, wrijf het in cirkelvormige bewegingen over de spiegel en je zult zien dat hij niet meer beslaat. 

  5. Aluminiumfolie in je vaatwasser Laat je afwas moeiteloos glanzen door gewoon een balletje aluminiumfolie in je bestekbak te stoppen voordat je je vaatwasser laat draaien. Heb je geen dure vaatwastabletten voor nodig hoor.

  6. Ketchup voor koper Verrassend genoeg is ketchup niet alleen een held op je bord, maar ook een redder van dof koper. Een kleine disclaimer: doe dit vooral als je een zware neusverkoudheid hebt, want de lucht is, laten we zeggen, niet bepaald heerlijk. Smeer wat op een schone doek, wrijf het over je koper, en laat het zo'n dertig minuten intrekken. Na een vlugge veeg met een vochtige doek blinkt het je tegemoet.

  7. Kruiden koken Last van eau de kinderkots, gourmetavondje of natte hond in huis? Simpel. Citroenschijfjes, munt, en kaneel in een pannetje met water, even laten pruttelen, en je huis transformeert in een Rituals-winkel. Graag gedaan.

Krijg je toch spontaan zin van om te gaan poetsen? Nou ja, bijna dan...

delen
Ilse Derix

Ilse Derix (2002) is tekststagiair bij &C en een echte Limburgse. Ze kan niet genoeg krijgen van oude romcoms, is stiekem verliefd op haar jonge hond Moos en ze doet spontaan een dansje van blijdschap als ze iets echt heel lekker vindt (tot ergernis van haar tafelgenoten, oeps).

Meer lezen van Lifestyle

Meer van deze auteur