Pimp je koelkast: is dit nu al de stomste trend van 2024?

Lifestyle

Pimp je koelkast: is dit nu al de stomste trend van 2024?

Ilse Derix
Door

Ilse Derix

Gepubliceerd op

11 februari 2024 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Gepubliceerd op

11 februari 2024 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Eerlijk is eerlijk: we zijn allemaal gek op trends. Of het nu gaat om de leukste trui, de beste dupe, een jaren oud nummer dat een comeback maakt op TikTok of een theorie waarmee je je relatie beproeft, wij testen het graag uit. Maar de trend die we nu hebben ontdekt, die zien we liever vandaag dan morgen verdwijnen: koelkast pimpen.

Content over het aankleden van je woonkamer of slaapkamer? Wij zijn fan. Ook je kledingkast Marie Kondoën kunnen we nog door de vingers zien. Maar serieus, je koelkast decoreren? Dat gaat echt een stap te ver.

Sorry, wat? Het is geen grap. Er zijn kennelijk echt mensen die hun koelkast decoreren. Je leest het goed. We hebben het hier niet over het netjes rangschikken van zes Capri Suns en twintig potjes Danoontje voor een esthetisch ogende TikTok-video, alleen om ze vervolgens gegarandeerd door je kinderen weer overhoop te laten gooien. We praten over daadwerkelijk decoreren. Mensen die bloemen en glazen stolpen in hun koelkast zetten, compleet met rozenblaadjes en de hele mikmak.

Geen zorgen, hoor. Wij waren net zo verrast om te ontdekken dat er nog een ander type mens bestaat. Niet alleen het type dat 's avonds hun bakjes met kliekjes als een Tetris spel in de koelkast stapelt, om vervolgens 24 uur lang bang te zijn de koelkastdeur open te maken in de angst dat er een pak melk naar buiten flikkert. Lees ook: Het is mega gezond om kliekjes pasta en rijst te eten, en dít is waarom

Maar waarom zou je? Want voor wie doe je dit ook eigenlijk? Is het om jezelf een goed gevoel te geven over de inhoud van je koelkast (inclusief de paar zompige appels en een half gebruikt, licht zurig pakje kookroom)? Of is het bedoeld voor je gasten, zodat je voortaan bij elk bezoek trots je koelkast kunt openen als onderdeel van de rondleiding door je huis? TikTokkers lichten het even toe: ze beweren namelijk dat dit dé plek is waar je toch al elke dag kijkt. Dus waarom zou het niet de perfecte plek zijn 'om te vullen met liefde'? Eh ja, wij kijken ook elke dag in onze kledingkast. Zou het dan ook tellen als we onszelf trakteren op een nieuw paar schoenen? Dat lijkt ons een stuk eenvoudiger en waarschijnlijk veel efficiënter. Wat ons betreft, is dit in elk geval een trend die je gerust aan je voorbij kunt laten gaan. We vinden je namelijk ook leuk zonder een boeket in de koelkast.

delen
Ilse Derix

Ilse Derix (2002) is tekststagiair bij &C en een echte Limburgse. Ze kan niet genoeg krijgen van oude romcoms, is stiekem verliefd op haar jonge hond Moos en ze doet spontaan een dansje van blijdschap als ze iets echt heel lekker vindt (tot ergernis van haar tafelgenoten, oeps).

Meer lezen van Lifestyle

Meer van deze auteur