Da's pech, auto weg? Nee hoor, met deze hack vind je 'm gemakkelijk terug

Lifestyle

Da's pech, auto weg? Nee hoor, met deze hack vind je 'm gemakkelijk terug

Ilse Derix
Door

Ilse Derix

Gepubliceerd op

28 februari 2024 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Gepubliceerd op

28 februari 2024 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Behoor jij ook tot de categorie mensen die hun auto nog vaker kwijt zijn dan hun sleutels? Parkeergarages lijken soms meer op doolhoven. En ja, het avontuur begint al bij het onthouden op welke etage je geparkeerd staat, maar zelfs dan lijkt elke witte auto sprekend op de jouwe.

Geen zorgen, wij hebben dé ultieme hack voor je waarmee je je geliefde wagentje in no time terugvindt.

Bliep Gewoon even bliepen, dus. Je drukt op het knopje en hop, daar knippert je auto vrolijk terug. Piece of cake. Maar wacht even, dat noem je toch geen hack, denk je misschien? Je kunt twintig keer op dat knopje drukken, maar als je niet in de buurt bent, knippert er niets terug. Kijk en daar komt de aap uit de mouw: met deze hack hoef je niet eens vlakbij je auto te staan. Geen noodzaak om als een dolle door de parkeergarage te sprinten, en nee, je hoeft ook geen een of andere signaalversterker bij je te dragen, alhoewel… Lees ook: Riemen vast: dit zijn de vieste plekjes in een (deel)auto

Je koppie gebruiken Geen zorgen, we gaan je niet vertellen dat je gewoon beter moet opletten waar je parkeert. Relax, zo zijn we niet. Maar hier komt de clou: zet letterlijk je koppie aan het werk. Houd je sleutel tegen je hoofd aan en bam, het bereik van je autosleutel krijgt een boost. Het kan zelfs oplopen tot 25 meter extra bereik. Als dat niet het proberen waard is.

Hoe werkt dat dan? Autosleutels werken met elektromagnetische golven om je auto te vergrendelen en ontgrendelen. Wandel je te ver weg, dan zwakt het signaal af en krijg je geen contact meer met je auto.

Maar, deze golven kun je zeker wel een handje helpen met behulp van vloeistoffen. En raad eens? Jouw brein zit vol met vloeistoffen, dus je hoofd is eigenlijk een perfecte signaalversterker.

Dus, de volgende keer dat je je auto kwijt bent? Gebruik je hoofd! Letterlijk dan. Wij? Oh, wij raken onze auto natuurlijk nooit meer kwijt met deze truc.

delen
Ilse Derix

Ilse Derix (2002) is tekststagiair bij &C en een echte Limburgse. Ze kan niet genoeg krijgen van oude romcoms, is stiekem verliefd op haar jonge hond Moos en ze doet spontaan een dansje van blijdschap als ze iets echt heel lekker vindt (tot ergernis van haar tafelgenoten, oeps).

Meer van deze auteur

Meer lezen van Lifestyle