Riemen vast: dit zijn de vieste plekjes in een (deel)auto

Lifestyle

Riemen vast: dit zijn de vieste plekjes in een (deel)auto

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

26 januari 2023 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Gepubliceerd op

26 januari 2023 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

In je eigen auto maak je je niet zo druk om bacillen en bacteriën. Maar hoe zit dat in taxi’s en deelauto’s?

Je doet de deur van je auto open, stapt erin, gaat zitten, doet je riem vast, start de auto, pakt de pook vast en vervolgens je stuur. Twee tellen en je hebt al behoorlijk wat aangeraakt.

Getsie Nu ben jij in je eigen auto wellicht de enige die erin rijdt. Maar een auto delen is tegenwoordig hip en je zit vast ook weleens in een Uber of taxi. Makkelijk, maar tergend goor als je bedenkt hoeveel handen er voor jou aan de ramen/riemen/pook hebben gezeten.

Monsters De Amerikaanse verzekeringsmaatschappij NetQuote dook in deze bacteriekwestie en verzamelde monsters van taxi’s, huurauto’s en deelauto’s. Niet bepaald een wetenschappelijk onderzoek, laat staan baanbrekend, maar het schetst enigszins een beeld van de bacterie-situatie.

Lees ook: Muffe geur: zo lang kun je je natte was in de machine laten liggen

The winner is… Wat blijkt: in deelauto’s zitten de meeste bacteriën – meer dan op een gemiddelde tandenborstelhouder of toiletbril. Huurauto’s staan op de tweede plek, taxi’s op de derde. In de deelauto’s zaten de meeste bacteriën op de raambediening en op de gordels. In de huurauto’s zaten de meeste bacteriën op het stuur en op de pook. De minste bacteriën zaten op de riem. En in de taxi’s bleken vooral de gordels het smerigst.

Doekje erover Dus, wat kunnen we hiervan leren? Dat er nou eenmaal bacteriën in voertuigen leven, zeker als er meerdere personen in rijden of zitten. Dat taxi’s relatief schoon zijn. En dat we voortaan, voordat we een ritje maken in een deelauto, antibacterieel spul in onze tas hebben. Een doekje over het stuur en de pook kan geen kwaad, net als een handenwassessie achteraf.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Wil je ook lezen

Fokking makkelijk (en leuk) je tafel dekken

Shop &C x Blond Amsterdam producten