Groen doen: zoveel gram groente zou je dagelijks moeten eten

Food & Home

Groen doen: zoveel gram groente zou je dagelijks moeten eten

the brandstudio
Door

the brandstudio

Gepubliceerd op

29 september 2022 om 18:00

Bron / Fotografie

Beeld: &C BrandStudio

Gepubliceerd op

29 september 2022 om 18:00

Bron / Fotografie

Beeld: &C BrandStudio

Lukt het niet om de bovenstaande video te bekijken? Zorg er dan voor dat je de cookies accepteert. Alle lof voor witlof, bravo voor de avocado en hoezee voor taugé. Dat groente gezond is, zo ver waren we. Maar hoeveel gram we dagelijks minstens binnen zouden moeten krijgen…? We frissen je geheugen even op.

Hoeveel gram Hopelijk is het geen al te grote (arti)shock voor je, maar een volwassen persoon zou dagelijks minimaal 250 gram groente moeten eten. Door dat te doen verlaag je onder andere het risico op hart- en vaatziekten en darmkanker. Oftewel: het loont. 

Mix and match En zoals dat eigenlijk voor je hele voedingspatroon geldt, zo geldt dat ook voor groente: varieer. Niet één groente bevat alle voedingsstoffen die je nodig hebt. 

Maak er daarom een sport van om te mixen en te matchen, door bijvoorbeeld je belegde boterham te verrijken met komkommer, tussendoor een tomaatje te snacken, ‘s middags lekker te lunchen met een groente-omelet, en ‘s avonds die heerlijke bloemkool in de oven te schuiven. 

Vers, verser, verst Groentesappen mag je trouwens in het schap laten staan: die bevatten minder vezels en voedingsstoffen dan groente en vaak suikers (zeker die uit de supermarkt). Ga dus niet voor vers van de pers, maar voor vers zónder pers. Snap je ‘m nog? Gewoon links laten liggen, die groentesappen, en 250 gram per dag vers materiaal naar binnen werken. Zo simpel kan het leven zijn. 

Meer (w)eten? Leuk en handig deze eet-feitjes? Check dan ook onze andere artikelen over voeding. Zo lees je hier wat het verschil is tussen groene- en kruidenthee, en hier of je zonder blikken of blozen groente uit een blik kunt serveren. Dit is een samenwerking met Voedingscentrum, de - jazeker - uitvinder van de Schijf van Vijf en dé organisatie die ons onafhankelijke informatie geeft over gezonde, duurzame en veilige voedselkeuze. Voor al je eetvragen ga je naar Voedingscentrum.nl

Beter weten. Beter eten.

delen
the brandstudio

&C the brandstudio ontwikkelt activatie- en branded content-campagnes op maat, waarmee we onze audience in het hart willen raken. Prikkelende, amuserende campagnes waarin het &C-DNA voelbaar is, maar altijd met relevantie voor het merk en vooraf bepaalde performance-doelstellingen.

Meer van de BrandStudio