Niks meer op je kijklijst staan? Deze ondergewaardeerde series kijk jij in één keer uit

Entertainment

Niks meer op je kijklijst staan? Deze ondergewaardeerde series kijk jij in één keer uit

Ilse Derix
Door

Ilse Derix

Gepubliceerd op

9 maart 2024 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Gepubliceerd op

9 maart 2024 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Je komt thuis, gooit je schoenen uit, ploft neer op de bank en met één druk op de knop springt de tv aan. Ah, het ultieme genot van bingewatchen tot je ogen vierkant zijn. Maar opeens, sneller dan verwacht, ben je door acht seizoenen heen. 

En nu? Je staart naar een ineens lege kijklijst. Je blijft scrollen, swipen, skippen en zappen, maar niets springt eruit. Tijd om de vriendenkring te raadplegen, misschien? Alleen om te realiseren dat je alle aanraders al hebt verslonden... Geen zorgen, wij schieten je te hulp: hier zijn 10 ondergewaardeerde series die je vast en zeker nog niet hebt gezien.

1. Maid (IMDb 8.3) Maid vertelt het meeslepende verhaal van een jonge moeder die, na te ontsnappen uit een gewelddadige relatie, als schoonmaakster aan de bak gaat. Ze is vastberaden om een betere toekomst voor haar en haar dochter te smeden. Deze Netflix-serie is een perfecte blend van comedy en drama, en grijpt je vanaf het eerste moment.

2. I May Destroy You (IMDb 8.1) I May Destroy You volgt het leven van de jonge schrijfster Arabella, die tijdens het werken aan haar tweede roman besluit een avondje uit te gaan voor wat ontspanning. De ochtend erna wordt ze wakker met een hoofdwond, een kapotte telefoon, en geen herinneringen aan de nacht ervoor. Haar zoektocht naar wat er gebeurd is, vormt de kern van deze geweldige serie met een bijna volledig zwarte sterrencast. Nu te zien op HBO Max.

3. Jelka Op Eigen Houtje Volg Jelka van Houten terwijl ze in elke aflevering een nieuwe klus aanpakt, om zo met haar creativiteit en excentrieke stijl doorsnee woningen om te toveren. Deze ontspannen en humoristische serie is de perfecte keuze voor wie zin heeft in iets luchtigs. Te streamen op Amazon Prime.

Lees ook: Mis je Sex Education? Dan wil je deze 5 series kijken

4. The Americans (IMDb 8.4) The Americans neemt je mee naar de jaren zestig, waar twee KGB-agenten undercover gaan als het perfecte Amerikaanse stel. Overdag zijn ze doodgewoon, maar 's nachts leven ze een dubbelleven als spionnen. Zo verzamelen ze cruciale informatie voor de KGB om Amerika te ondermijnen. Met zes seizoenen op Disney+ kun je even vooruit.

5. Crash Landing On You (IMDb 8.7) Een heerlijke romantische komedie die gaat over de Zuid-Koreaanse Yoon Se Ri die per ongeluk, illegaal, in een Noord-Koreaans bos belandt. Hier ontmoet ze de Noord-Koreaanse militair Ri Jung Hyuk die haar helpt om ongezien veilig terug te keren. Als je eens buiten je comfortzone durft te stappen en voor een Koreaanse serie gaat, is Crash Landing On You het beste wat op je pad kan komen. Te zien op Netflix.

6. Dag & Nacht (IMDb 8.3) Houd je het toch liever iets dichter bij huis? Dag & Nacht is een meeslepende Nederlandse dramaserie die je meeneemt in de wereld van Ella, die aan het hoofd staat van een team verloskundigen. Onder constante hoge werkdruk ontstaat een ingewikkelde balans tussen werk en privé, waarbij de grenzen vaak vervagen. Kijk deze serie op NPO Plus of NLZIET.

7. Swarm (IMDb 7.1) Swarm got it all. Deze serie heeft een vleugje horror, comedy en thriller. De jonge Dre heeft een ware obsessie met een bekendheid en die obsessie neemt al gauw een duistere wending. Een serie die je op het puntje van je stoel houdt, te kijken op Amazon Prime.

Lees ook: Friends in de herhaling: series opnieuw kijken is goed voor je

8. Angela Black (IMDb 6.4) Angela Black duikt diep in het leven van een vrouw gevangen in een gewelddadige relatie. Haar wereld wordt op z'n kop gezet wanneer de privédetective Ed verschijnt, en hij de donkere geheimen van haar man onthult. Deze Engelstalige misdaadserie krijgt een Nederlands tintje met Michiel Huisman in een van de hoofdrollen. Je kijkt deze serie op Videoland, NPO Plus of NLZIET.

9. Love & Death (IMDb 7.5) Love & Death werpt een blik terug naar 1980 en vertelt een waargebeurd verhaal. Volg twee religieuze koppels die een rustig leven leiden in een klein dorpje in Texas, totdat een affaire een doodgewone huisvrouw naar een bijl doet grijpen. Een meeslepend drama dat je niet mag missen, beschikbaar op HBO Max.

10. Schitt’s Creek (IMDb 8.5) Deze serie duikt in het leven van de ooit rijke familie Rose, die na een plotseling faillissement alles verliest en gedwongen wordt te verhuizen naar Schitt's Creek, een dorpje dat ze ooit als grap kochten. Deze hilarische sitcom is te streamen op HBO Max.

Kijk ze, hè! Enne, mocht je kijklijst weer eens leeg zijn, geef maar gil.

delen
Ilse Derix

Ilse Derix (2002) is tekststagiair bij &C en een echte Limburgse. Ze kan niet genoeg krijgen van oude romcoms, is stiekem verliefd op haar jonge hond Moos en ze doet spontaan een dansje van blijdschap als ze iets echt heel lekker vindt (tot ergernis van haar tafelgenoten, oeps).

Meer van deze auteur

Meer lezen van Entertainment