Lekker vooruitzicht: deze films en series komen er nog allemaal aan in 2023

Entertainment

Lekker vooruitzicht: deze films en series komen er nog allemaal aan in 2023

Carmen Felix
Door

Carmen Felix

Gepubliceerd op

26 februari 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Gepubliceerd op

26 februari 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Soms is het enige dat je door een grijze dag heen kan helpen, het vooruitzicht op de leuke dingen die nog gaan komen. En dan hebben we het niet eens perse over je tripje naar Ibiza of dat dagje Efteling dat je hebt gepland. Nee, niks is zo lekker als je even flink verheugen op alle films en series die je in 2023 nog voorgeschoteld gaat krijgen.

Er komen weer heel veel nieuwe seizoenen van bestaande series en vervolgen op filmfranchises uit, maar laten we ons even focussen op alles dat écht spiksplinternieuw is.

Deze nieuwe films kan je in 2023 nog verwachten:

Beau Is Afraid - In mei Sinds we extreem nare horrorfilms Midsommar en Hereditary van deze regisseur (Ari Aster) hebben gezien, wéten we dat het altijd menens is met deze films. Nu met Joaquin Phoenix in de hoofdrol als een man die 'z'n eigen angsten onder ogen moet komen'.

Legally Blonde 3 - Ergens verderop dit jaar Even heel eerlijk, wij wisten niet eens dat er een derde deel van de klassieker komt. En wij wisten ook niet dat Reese Witherspoon er in zal schitteren. En allerlaatste verrassing: onze White Lotus-favoriet Jennifer Coolidge komt ook weer opdagen! Lees ook: Helemaal bij met You seizoen 4? Volgens deze fantheorie is Love Quinn nog in leven

Barbie - In juli We blijven even in de blonde sferen, maar wát een zin hebben wij om naar deze zuurstokrozefilm met Ryan Gosling (Ken!) en Margot Robbie (Barbie) te kijken. Veel over het verhaal weten we nog niet, maar dit is in elk geval een gevalletje 'prachtig om met open mond naar te kijken'.

65 - In april Even wat stukken donkerder, maar dat maakt ons niet minder enthousiast. Adam Driver als een astronaut die op een onbekende planeet crasht en er dan al heel gauw achterkomt dat hij 'gewoon' op aarde terecht is gekomen, alleen dan 65 miljoen jaar geleden.

Deze nieuwe series kan je in 2023 nog verwachten:

Tiny Beautiful Things - In april op Hulu Kathryn Hahn is zo'n actrice die je in allerlei films en series ziet shinen in hele indrukwekkende bijrollen, maar waarvan je de naam telkens vergeet. Nou, dit is je cue om die naam toch eens te gaan onthouden en haar in deze comedyserie (met afleveringen die net lekker kort genoeg zijn voor jou om met het bord op schoot te kijken) te gaan checken. De premisse? Een vrouw krijgt een populaire adviescolumn terwijl haar eigen leven een zooitje is. Kom maar door! Citadel - Ergens verderop dit jaar op Prime Over deze serie is vooral bekend dat het extreem duur is, filmlocaties over de hele wereld heeft en dat Priyanka Chopra, Stanley Tucci en Richard Madden (crush Robb Stark uit Game Of Thrones) erin zullen spelen. Ohja, en dat het over spionnen gaat. Lees ook: Tatta gemist? Dan ben je blij met deze Mocro Maffia-film die binnenkort uitkomt

Love & Death - In mei op HBO Max Dit is er weer eentje uit de koker van de makers van Big Little Lies, The Undoing en Anatomy Of A Scandal (allemaal kijktips) en gaat over een ordinair moordmysterie. Maar dan met Elizabeth Olsen en Jesse Plemons.

The Three Body Problem - Ergens in 2023 op Netflix Van de makers van Game Of Thrones, een serie gebaseerd op een boek van een Chinese auteur (Liu Cixin) over de Chinese overheid die contact zoekt met buitenaards leven. En dan natuurlijk een intergalactische oorlog ontketent. Je kent het wel.

delen
Carmen Felix

Carmen Felix (37) is freelancejournalist, fervent twitteraar en schreef het boek Je kunt het ook nooit goed doen. Ze is onlangs moeder geworden van dochter Vesper. Elke maand schrijft ze een column voor &C Magazine.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen