Koffers pakken: deze 3 plekken lijken op Bali maar liggen gewoon in Europa

Entertainment

Koffers pakken: deze 3 plekken lijken op Bali maar liggen gewoon in Europa

Sanne Roes
Door

Sanne Roes

Gepubliceerd op

4 april 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

fotografie Frank Brandwijk

Gepubliceerd op

4 april 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

fotografie Frank Brandwijk

Een vakantie op Bali klinkt als een droom. Is het ook. Alleen jammer dat je er zo takkelang voor moet reizen. Gelukkig bestaan er ook plekken op ons eigen continent die gewoon heel veel lijken op Bali, maar waarvoor je geen midweek in het vliegtuig hoeft te zitten.

Of je nou van backpacken houdt of liever met een cocktail in je hand in de zon ligt, deze plekken wil jij gezien hebben.

Lees ook: 7 plekken die net zo mooi zijn als Ibiza, maar wel 10x goedkoper

1. Dhermi, Albanië Oké, het tropische en Aziatische gevoel dat Bali heeft zul je in Europa niet voor de volle honderd procent vinden, maar Dhermi komt wel flink in de buurt. En de stranden zijn er zelfs nog witter dan op Bali. Ga lekker wat drinken in het dorp, want je hebt er genoeg cafés en nachtclubs. Als je de natuur wil opzoeken zijn er indrukwekkende kliffen aan de kust, en grotten waar je zelfs in kunt zwemmen. Liever lui dan moe? Ga dan juist voor maximum comfort in het Empire Beach Resort zoals deze TikTokker deed:

2. Madeira, Portugal Midden in de Atlantische oceaan, naast Marokko, ligt een klein stukje Europa verborgen: Madeira. Dit vulkanische eiland is een en al tropisch paradijs, en wordt door het klimaat ook wel het eiland van de eeuwige lente genoemd. De wilde kliffen en de groenste bossen ever maken het een droom voor actievelingen. De golven vragen erom op gesurft te worden en ook feestjes heb je er genoeg. Om er een paar op te noemen: carnaval, het bloemenfeest en het festival Atlântico wat in de hele maand juni cultuur, concerten en vuurwerk betekent.

Denk je, nou, ik ben op vakantie eigenlijk het liefst zo inactief mogelijk? Dan zijn er ook genoeg resorts waar je als enige activiteit van je bed naar het zwembad hoeft te lopen. Maar voor dit uitzicht moet je toch wel effe je wandelschoenen aantrekken, want dit wil je niet missen:

3. La Gomera, Spanje Het Spaanse eiland La Gomera ligt vlakbij Madeira, en is de buurvrouw van Tenerife. Als je van backpacken en bewegen houdt is dit jouw place to be. In de ruige natuur en tropische bossen kun je al wandelend of mountainbikend op zoek naar de mooiste uitzichtpunten. Net als op Madeira zijn de stranden niet wit maar zwart, door het lavasteen. Dit maakt het trouwens niet minder fijn om te bakken in de zon, sterker nog, de vele stranden zijn hier juist perfect voor.

Vanaf het eiland kun je ook met een boot op zoek naar dolfijnen en walvissen. Tip: vraag om een trip met begeleiding van een zeebioloog, dan steek je ook nog wat op over de dieren. Je vindt trouwens geen hoge flatgebouwen of hotels op het eiland, omdat gebouwen niet hoger mogen zijn dan de hoogste boom in de omgeving. Zo houden ze deze ruige natuurlijke look intact:

delen
Sanne Roes

Sanne Roes is geboren in 2000 (je weet wel, dat jaar dat de wereld zou vergaan maar toch gewoon bleef draaien). Ze komt uit de Achterhoek maar kan geen woord dialect verstaan, behandelt haar planten alsof het haar kinderen zijn en zingt regelmatig - tot grote ergernis van de buren - de longen uit haar lijf onder de douche.

Meer van deze auteur

Meer entertainment