Over Dude With Sign hè, wie is de gozer met die grappige bordjes nou eigenlijk?

Entertainment

Over Dude With Sign hè, wie is de gozer met die grappige bordjes nou eigenlijk?

Sanne Roes
Door

Sanne Roes

Gepubliceerd op

8 maart 2024 om 12:00

Bron / Fotografie

fotografie Ruud Janssen

Gepubliceerd op

8 maart 2024 om 12:00

Bron / Fotografie

fotografie Ruud Janssen

Heb je de cover van &C's aprilnummer 'Fuck it, dan ben je maar een laatbloeier' al gezien? Dan kun je misschien wel raden dat we wat inspiratie hebben gehaald uit internetsensatie Dude with Sign. Maar wie is die gozer eigenlijk, en waarom zijn zijn posts zo populair?

Seth, zo heet-ie. Seth Phillips is een doodgewone gozer uit New York City met maar liefst 7,9 miljoen volgers op Instagram. Hij staat bekend om zijn foto's waarbij hij midden op straat een kartonnen bord omhoog houdt, waar hij een protestleus of grappig statement op heeft geschreven. Die teksten gaan van een simpel statement als 'no, my eczema is not contagious' tot keigoede vragen als 'is bi-weekly twice a week or once every two weeks?' En wij vinden 'm geweldig.

Fokking veel volgers Het begon allemaal in oktober 2019, toen Seth de straat op ging met een bord met de tekst: 'Stop 'replying-all' to company wide emails'. Ja, herkenbaar. We hebben allemaal die ene collega - hoi Gerda - die op een algemene uitnodiging voor de afscheidsborrel van Hans naar íédereen terugstuurt: 'Leuk, Hans! Ik neem borrelnootjes mee. Hoe is het met je zieke goudvis? Mvg, Gerda.'

Dat vond de rest van de wereld ook. Hij maakte het account @dudewithsign aan en binnen vier maanden had hij al 4 miljoen volgers op de teller staan. Dat was niks nieuws voor hem, want hij werkte al een tijdje in de mediawereld. Met zijn meme-account @fuckjerry had hij al 16,8 miljoen volgers, en hij bedacht het populaire kaartspel What Do You Meme. Maar met het simpele kartonnen bordje weet hij de hele wereld te inspireren, zo ook belangrijke organisaties en bedrijven.

Gezond werk Toen werd het 2020, en de coronapandemie begon. Ook dat werd een thema waar Seth kartonnen borden aan besteedde. Dat viel goed in de smaak bij the World Health Organisation, dé gezondheidsorganisatie van de Verenigde Naties, dus ze gingen een samenwerking aan. Samen wilden ze misinformatie over het coronavirus tegengaan, en juiste informatie verspreiden over hoe je het virus tegen kunt gaan. 'Elbow bumps are the new handshakes' en 'we're in this together' waren een aantal favorieten. Zelfs president Joe Biden poseerde samen met Seth voor het Witte Huis met een bordje in zijn handen, om vaccineren te stimuleren.

Populair Niet alleen op social media, maar ook op straat trekt Seth veel aandacht. 'Als ik er met mijn bord sta, komt er binnen een paar minuten een grote groep mensen met telefoons om me heen staan,' vertelt hij tegen Forbes. 'Als ik klaar ben willen veel mensen met me op de foto of een filmpje maken, daar moet ik nog steeds aan wennen. Het is een bizar gevoel, maar ik vind het nog steeds hilarisch dat ik als beroemdheid word gezien op gebied van kartonnen borden omhoog houden.'

En zoals we al aan zijn hoge volgersaantal zagen werkt het als een tierelier. Vele bedrijven gebruikten zijn foto's daarom ook in hun eigen marketingcampagnes. Maar daar maakten ze een fout, want Seth is al acht rechtszaken aangegaan om de credits toe te eigenen. Dus wij hebben Chantal maar zelf zo'n bordje laten maken voor de cover van &C's aprilnummer. En dat heeft ze nog best leuk gedaan, niet?

Lees ook: Meer tijd voor hobby's: vrouw wil 40-urige werkweek salaris, één vrije dag, op afstand vanuit Portugal en zonder meetings

De aller-allerleukste Speciaal voor jou hebben we onze drie favoriete Dude With Sign bordjes nog even onder elkaar gezet. Veel plezier, hè.

1. Tenzij je in een studentenhuis woont, is dit echt niet oké Ook niet als kaarsenhouder.

2. En dan vooral de après-ski waar de hele dag door drank besteld wordt Hoe duur zijn skipakken?!

3. En het is latte macchiato, niet latte makkerjaato Punt.

Koop de editie hier

delen
Sanne Roes

Sanne Roes is geboren in 2000 (je weet wel, dat jaar dat de wereld zou vergaan maar toch gewoon bleef draaien). Ze komt uit de Achterhoek maar kan geen woord dialect verstaan, behandelt haar planten alsof het haar kinderen zijn en zingt regelmatig - tot grote ergernis van de buren - de longen uit haar lijf onder de douche.

Meer lezen van Entertainment

Meer van deze auteur