Deze serie is dé nieuwe Netflix hit, en dit is waarom je hem ook op jouw kijklijst wilt

Entertainment

Deze serie is dé nieuwe Netflix hit, en dit is waarom je hem ook op jouw kijklijst wilt

Ilse Derix
Door

Ilse Derix

Gepubliceerd op

16 maart 2024 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Gepubliceerd op

16 maart 2024 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Iedereen heeft het erover: op Netflix staat hij in de top 10 meest bekeken series en ook op TikTok gaat hij viraal. Je kunt bijna niet ontkomen aan het succes van The Program. En ja, deze docuserie wil jij ook zien.

Voluit The Program: Cons, Cults, and Kidnapping, staat sinds 5 maart op Netflix. Het is een gloednieuwe docuserie bestaande uit drie spannende afleveringen, waarin het verhaal wordt verteld van Ivy Ridge, een zogenaamde heropvoedingsschool. Deze plek belooft van ontspoorde jongeren modelburgers te maken. Klinkt ideaal, toch? Alleen blijkt de realiteit meer een nachtmerrie van misbruik, mishandeling en hersenspoeling - zó bizar, je gelooft je ogen niet. Pak je popcorn, maar wees gewaarschuwd: dit is geen licht verteerbare kost.

Wil je zien True crime fanaten hebben waarschijnlijk al lang alle drie uren van deze miniserie verslonden. Ben je niet zo'n fan van docu's of true crime? Sorry, maar daar kom je niet zomaar mee weg. Deze serie is een must-see, zelfs voor degenen die normaal gesproken niet van dit genre houden. Het opent echt je ogen, vooral voor degenen die niet tegen onrecht kunnen.

En hoe leuk ze ook zijn, vergeet de suffe National Geographic documentaires maar: deze serie zal je geen moment vervelen. Vanaf de allereerste minuut word je in het verhaal gezogen.

Lees ook: Niks meer op je kijklijst staan? Deze ondergewaardeerde series kijk jij in één keer uit

Katherine Kubler De drijvende kracht achter dit aangrijpende verhaal is Katherine Kubler. Ze heeft maar liefst tien jaar (!) van haar leven gewijd aan het maken van deze documentaire over de beruchte kostschool Ivy Ridge, waar ze zelf als tiener werd vastgehouden. Haar eigen ervaringen zijn op indrukwekkende wijze verweven in het verhaal, waardoor het extra diepgaand en persoonlijk wordt.

Ja, het is ongelofelijk heftig allemaal, maar dat is precies wat ons zo intrigeert aan true crime verhalen, toch? En eerlijk gezegd, wij hebben de serie in één ruk uitgekeken. Conclusie: laat je overhalen, en een tip: begin op tijd. Als je vanavond om 8 uur start, kun je 'm zonder onderbrekingen in één keer doorknallen tot het einde.

delen
Ilse Derix

Ilse Derix (2002) is tekststagiair bij &C en een echte Limburgse. Ze kan niet genoeg krijgen van oude romcoms, is stiekem verliefd op haar jonge hond Moos en ze doet spontaan een dansje van blijdschap als ze iets echt heel lekker vindt (tot ergernis van haar tafelgenoten, oeps).

Meer lezen van Entertainment

Meer van deze auteur