Bridgerton als een malle gebinged? Dan wil je deze 5 series ook zien

Entertainment

Bridgerton als een malle gebinged? Dan wil je deze 5 series ook zien

Laudonne Roos
Door

Laudonne Roos

Gepubliceerd op

17 juni 2024 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld Netflix

Gepubliceerd op

17 juni 2024 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld Netflix

Zit je in een post-Bridgerton-dip nu 't over is? Ja, nu seizoen drie voorbij is, moet je er toch aan geloven dat we (alweer?!) twee jaar moeten wachten op het volgende liefdesverhaal… Nog helemaal niet toe aan de Bridgerton-hiatus? Dan zijn deze series wat voor jou.

Plof op die bank en ga eens streamen, want zodra je begint aan deze series dan wil je er niet meer vanaf komen. Totdat het seizoen afgelopen is, althans.

Lees ook: Hey oplettende kijker, heb jij dit foutje in Bridgerton al gespot?

1. Queen Charlotte (Netflix) Nu Polin de zonsondergang tegemoet rijdt, snappen we dat je Mayfair nog niet achter je wil laten. Dat hoeft ook niet, want deze serie speelt zich af in precies hetzelfde stadje. We zien dezelfde huizen en parken als die waar onze geliefde Bridgertons, Featheringtons en tja, alle 'tons' eigenlijk, langslopen, alleen dan een aantal jaar eerder. En we duiken de geschiedenisboeken in voor the queen herself: koningin Charlotte. Yes, die met dat grote kapsel en nog grotere jurken. In de gelijknamige serie zien we hoe de jonge, eigenwijze Charlotte uitgehuwelijkt wordt aan koning George. Oftewel: precies het drama en vooral de liefde die je nu even nodig hebt om door je dip heen te komen. Het is stiekem misschien zelfs wel beter dan seizoen drie. Sorry, Colin en Penelope.

2. The Buccaneers (Apple TV+) Meer mooie jurken op je beeldscherm? Dan zit je met deze serie goed. In The Buccaneers gaat een groep jonge Amerikaanse zussen naar Londen om een man aan de haak te slaan. Dit debutantenseizoen is alleen allesbehalve beschaafd: een van de zussen belandt in een liefdesverhouding met een hertog en zijn beste vriend, er zijn meerdere affaires én een groot familiegeheim dat aan het licht komt. Eigenlijk is het net Bridgerton, maar dan met meer gossip. Net zoals Lady Whistledown het zou willen.

3. The Great (Prime Video) Wederom een kostuum, maar ook: een schreeuwende, vloekende en revolutie leidende Elle Fanning. Dat klinkt misschien wat hectisch, maar begin er gewoon aan. Je zult snel ontdekken waarom The Great zo populair is. We volgen de jonge Catharina de Grote (Elle Fanning dus), die naar Rusland vertrekt om te trouwen met tsaar Peter. Na veel gezeik besluit ze een staatsgreep te plegen om haar wildste dromen voor Rusland te verwezenlijken. De humor, met perfecte timing en scheldwoorden, gecombineerd met hilarische scènes, zorgt ervoor dat je vergeet dat je naar een stukje echte geschiedenis kijkt. Lees ook: Oh my lord: is dit Bridgerton-koppel in het echt ook een stel?

4. Poldark (Prime Video) We gaan weer terug naar Engeland voor Poldark. Dit heeft alles wat een goede period-drama heeft, inclusief een knappe man die zonder shirt de oceaan uit komt lopen. Het oog krijgt dus wat, maar of het ook interessant is om te kijken? Zeker, het gaat namelijk over Ross Poldark (de knappe Aidan Turner) die na dood te zijn verklaard op het oorlogsslagveld, op magische wijze terugkeert naar de samenleving. Tot zijn verrassing is er van zijn oude leven weinig over: zijn vriendin is verloofd met zijn neef en alsof het niet erger kon, is zijn vader ook nog eens overleden. Ross moet zijn leven dus opnieuw opbouwen, wat hem meer dan genoeg redenen geeft om nogmaals zijn shirt uit te trekken. Die kunnen we uitleggen, maar het is leuker om gewoon te kijken.

5. The Gilded Age (HBO Max) Van de genieën achter Downton Abbey komt The Gilded Age, een nieuw meesterwerk dat eigenlijk een vintage versie is van The Real Housewives of New York City, compleet met alle intriges en roddels. Bertha Russell verhuist naar de grote appel en wordt, laten we het zo zeggen, niet bepaald warm ontvangen door de high society. Naast de oogverblindende kostuums zien we ook een paar bekende gezichten zoals Christine Baranski, die we allemaal kennen als Tanya uit Mamma Mia. Dan rest ons nog maar één ding: (opnieuw) veel bingeplezier.

delen
Laudonne Roos

Laudonne (2002) is tekststagiair bij &C en een ware 'geek'. Ze is een echte filmfreak, zeker als het gaat om de Harry Potter-films. Hoewel de boeken natuurlijk beter zijn. Als ze geen films kijkt geeft ze haar hele salaris uit aan make-up en skincare bij de Sephora.

Meer van deze auteur

Meer lezen