Deze Italiaanse stad is de betaalbare 'dupe' van de Amalfikust

Entertainment

Deze Italiaanse stad is de betaalbare 'dupe' van de Amalfikust

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

16 april 2024 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Gepubliceerd op

16 april 2024 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

De Amalfikust is prachtig, maar daardoor ook erg druk. En duur. Heel erg duur. Tijd om op zoek te gaan naar een goede dupe waar het minstens zo mooi en een stuk rustiger is.

Blauw water, bakken charme en een adembenemend uitzicht: het is niet gek dat vakantiegangers zo verkikkerd zijn op de Amalfikust. Maar wat nou als we je vertellen dat je dit allemaal kunt krijgen zonder hordes toeristen en honderden euro's per nacht voor een hotelkamer?

Maak kennis met Tropea Als we TikTok moeten geloven, is Tropea in Calabrië de plek waar je deze zomer wilt zijn voor een goede portie La Dolce Vita. Het stadje heeft dezelfde pittoreske sfeer, een schilderachtig stadscentrum op een klif, witte stranden, romantische hotels én uitzicht over gekleurde huisjes aan de kustlijn. Ja, wij balen ook dat we hier niet eerder op zijn gekomen.

Lees ook: Op vakantie à la Barbie: op deze plek in Europa vind je roze water

Stuk goedkoper Het fijne aan Tropea is dat het hier een stuk rustiger en goedkoper is. In Positano vragen ze in het hoogseizoen zonder blikken of blozen 1.000 euro per nacht voor een hotelkamer, terwijl je in Tropea genoeg hotels hebt onder de 200 euro. Toch fijn om een paar extra knaken over te houden voor dat bord pasta met een Aperol Spritz ernaast. Lijkt dit je wel wat? In vier uur vlieg je naar vliegveld Lamezia Terme, dat op 45 minuten van Tropea ligt. Ons geheimpje, niet doorvertellen.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Meer lezen van Entertainment