Bridgerton-fans denken dat Francesca eindigt met een vrouw: dit is waarom

Entertainment

Bridgerton-fans denken dat Francesca eindigt met een vrouw: dit is waarom

Laudonne Roos
Door

Laudonne Roos

Gepubliceerd op

22 juni 2024 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld NL Beeld

Gepubliceerd op

22 juni 2024 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld NL Beeld

Dat Colin en Penelope hun happily ever after zouden krijgen hadden we wel verwacht, maar aan het einde van seizoen drie van Bridgerton zat er toch écht een plottwist. Soort van, dan. De diamant van dit seizoen Francesca Bridgerton is in het huwelijksbootje gestapt, maar de fans denken dat ze toch met heel iemand anders eindigt.

Ondertussen weten we wel dat de Netflix serie afwijkt van het originele materiaal. Zo bestaat bijvoorbeeld de krantenjongen waar Eloise op verliefd was, Theo, niet eens in de boeken. En wij gelukkige stinkerds wisten aan het einde van seizoen 1 al wie Lady Whistledown was, terwijl de lezers toch echt vier boeken lang op hun vingernagels hebben moeten bijten tot de onthulling. Ook Francesca's nieuwe vlam wijkt af van de boeken.

Lees ook: Bridgerton als een malle gebinged? Dan wil je deze 5 series ook zien

Spoiler alert Als je de boeken nog niet gelezen hebt, dan wil je misschien even wegkijken, of dit artikel wegklikken – zo niet: je bent gewaarschuwd. In de boeken is Francesca dolgelukkig met haar John Sterling, maar hun prille geluk eindigt in een drama: na een mislukte kinderwens overlijdt Fran's grote liefde. Na een lange rouwperiode vindt ze steun in de neef van haar overleden man: Michael Sterling. En precies dat is waarom iedereen denkt dat de Bridgerton-dame eindigt met een nieuwe liefde, want zo is het wel geschreven.

Nu komt dus die plottwist: aan het eind van seizoen 3 ontmoeten we de nicht van John: Micheala Sterling. Een pracht van een vrouw, die ons Fran helemaal van haar apropos bracht: ze wist zelfs haar eigen naam niet meer - en laat nou net dat haar moeder Violet dat noemde als een voorbeeld van échte liefde. We snappen Fran wel, wij zouden ook zo struikelen over onze woorden als Micheala ons zo had aangekeken, hoor. Damn. De gender swap van de Micheal uit het boek verklapt dus dat we in de toekomst wellicht een queer verhaallijn van Francesca gaan zien. Bovendien is Fran niet de enige, want Benedict Bridgerton heeft ondertussen ook zijn bi-awakening gehad. Yay Pride-maand!

Team Micheal(a) Natuurlijk zijn wij maar al te blij met wat representatie, maar op social media lijkt niet iedereen blij met Micheala. Team boekliefhebbers rouwt - ja, rouwt - om het verlies van hun geliefde Micheal, en is boos dat de serie zo van de boeken afwijkt. Ze vragen zich af of een het verhaal wel hetzelfde kan blijven met een vrouwelijke Micheala. Voordat we dát kunnen zien moeten we helaas een paar jaar wachten. Tot die tijd gaan wij in ieder geval seizoen drie nog een keer kijken. Heus niet voor de koetsscènes hoor... ben je mal...

delen
Laudonne Roos

Laudonne (2002) is tekststagiair bij &C en een ware 'geek'. Ze is een echte filmfreak, zeker als het gaat om de Harry Potter-films. Hoewel de boeken natuurlijk beter zijn. Als ze geen films kijkt geeft ze haar hele salaris uit aan make-up en skincare bij de Sephora.

Meer van deze auteur

Meer lezen