American Nightmare alweer gezien? Deze true crime docu's op Netflix zijn ook het kijken waard

Entertainment

American Nightmare alweer gezien? Deze true crime docu's op Netflix zijn ook het kijken waard

Nienke van Zutphen
Door

Nienke van Zutphen

Gepubliceerd op

29 januari 2024 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Netflix American Nightmare

Gepubliceerd op

29 januari 2024 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Netflix American Nightmare

Hoe gruwelijk en verschrikkelijk true crime verhalen ook zijn, het is nou eenmaal fokking interessant en dat zorgt ervoor dat we de een na de andere documentaire verslinden. Nu American Nightmare een grote hit is op Netflix, is die passie voor true crime weer aangewakkerd. Gelukkig staat er genoeg van dit genre op Netflix.

Om er een aantal te noemen:

Don't F**k With Cats: Hunting an Internet Killer Het internet barst los wanneer er een video geplaatst wordt van een mysterieus figuur dat twee kittens vermoordt. Amateur-webdetectives (zeg maar gerust computernerds) gaan op zoek naar deze moordenaar, en doen er álles aan om hem te pakken. Je wordt meegenomen in de online zoektocht naar de dader, en de duistere wereld waarin de detectives terechtkomen.

Bikram: Yogi, Guru, Predator Hot yoga: grote kans dat je weleens gehoord hebt van deze vorm van yoga (yoga in een flink verwarmde ruimte), of misschien doe je het wel regelmatig. Bikram Choudhury is de grondlegger van deze sport. Deze documentaire laat zien hoe deze man ondanks het succes van zijn imperium de meest vreselijke dingen deed.

Lees ook: Vrijwillig gruwelen: waarom kijken we in hemelsnaam naar true crime-series?

Girl in the Picture Wanneer een jonge twintigjarige vrouw op een mysterieuze wijze om het leven komt en haar zoon gekidnapt wordt, is het wel duidelijk dat er iets niet pluis is. In deze docu-film kom je achter het levensverhaal van de mysterieuze vrouw; een verhaal zo gruwelijk dat - zodra de puzzelstukjes in elkaar vallen - het wel nep lijkt.

Conversations with a Killer: The John Wayne Gacy tapes Grote kans dat je de tapes van Ted Bundy al hebt geluisterd, maar ook de fragmenten van de sadistische seriemoordenaar John Wayne Gacy zijn het kijken en luisteren waard. John was een publiek figuur dat buiten de spotlights maar liefst 33 mannen vermoordde. In deze driedelige documentaire krijg je inzicht in de narcistische mindset van deze vreselijke man en hoe hij wegkwam met zoveel moorden.

Capturing the Killer Nurse Een verpleegkundige die door het maken van 'medische fouten' mensen vermoordt: het klinkt als een vreselijke nachtmerrie, maar het is toch echt gebeurd. Charles Cullen was deze verpleegkundige en werd na 16 jaar en ontelbaar veel moorden eindelijk opgepakt. Het verhaal achter deze onmenselijke zaak wordt in anderhalf uur op tafel gelegd. Kippenvel.

Lees ook: Healthy horror: 4 redenen waarom het goed voor je is om vanavond een horrorfilmpje op te zetten

The Trials of Gabriel Fernandez Een vreselijk verhaal over hoe een kind jarenlang door zijn moeder en stiefvader werd misbruikt, terwijl de buitenwereld het in de doofpot stopte. Toen Gabriel overleed door het misbruik, veranderde de zaak: men wil nu gerechtigheid. Hoe heeft dit zo ver kunnen en mogen komen?

The Staircase De misdaadromanschrijver Michael Peterson wordt verdacht van de moord op zijn vrouw, nadat zij levenloos onderaan de trap van hun woning is gevonden. Zestien jaar lang strijdt hij voor zijn onschuld. Vermoorde hij zijn vrouw of niet?

delen
Nienke van Zutphen

Nienke van Zutphen is geboren in 2002 (dat jaar dat de gulden de euro werd) en is tekststagiair bij &C. Ze herkent elk liedje van The Weeknd binnen 5 seconden, slaapt het liefst met haar knuffels en als ze chagrijnig is, heeft ze waarschijnlijk honger.

Meer lezen

Meer van deze auteur