Knal Netflix maar aan: deze documentaire is de opvolger van The Tinder Swindler

Entertainment

Knal Netflix maar aan: deze documentaire is de opvolger van The Tinder Swindler

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

11 januari 2024 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Netflix

Gepubliceerd op

11 januari 2024 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Netflix

Was jij wekenlang in de ban van The Tinder Swindler? Dan is de kans groot dat je deze nieuwe documentaire ook wil zien. De makers van The Tinder Swindler komen met een nieuw waargebeurd verhaal dat minstens zo shocking is.

Felicity Morris en Bernadette Higgins doken na het succes van hun vorige documentaire in het verhaal van Denise Huskins en Aaron Quinn, een zaak die regelmatig wordt vergeleken met het boek en de film Gone Girl.

Vastgebonden, gedrogeerd en ontvoerd In de driedelige documentaireserie American Nightmare volgen we het bizarre verhaal van Denise Huskins en haar vriend Aaron Quinn. In 2015 worden de twee midden in de nacht gewekt door een gemaskerde man die hun huis binnendringt. Ze worden vastgebonden, gedrogeerd en Denise wordt in een koffer gestopt. Twee dagen lang wordt ze vastgehouden en verkracht, terwijl haar ontvoerder 15.000 dollar losgeld eist.

Lees ook: Bingen geblazen: deze populaire Netflix-series krijgen in 2024 een spin-off

Aaron schakelt meteen de politie in wanneer hij weer bij bewustzijn is, maar wordt al snel de hoofdverdachte. Ze houden hem vast en na 48 uur wordt Denise weer teruggevonden bij haar ouderlijk huis. De politie twijfelt aan de zaak en het koppel wordt publiekelijk beschuldigd het hele ontvoeringsverhaal te hebben verzonnen. Nog altijd vragen mensen zich af: wat is er echt gebeurd?

Wanneer te zien? Met een mix van ondervragingsbeelden en nieuwe interviews toont American Nightmare wat de gevolgen zijn van onze haast om te oordelen en wat er gebeurt als er wordt besloten dat de waarheid onmogelijk waar kan zijn. Nieuwsgierig geworden? Wij ook. Vanaf 17 januari bekijk je 'm op Netflix.

American Nightmare | Official Trailer

American Nightmare | Official Trailer

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Meer lezen