Ik hoop altijd op veel buitenrelationeel geneuk

Column

Ik hoop altijd op veel buitenrelationeel geneuk

Carmen Felix
Door

Carmen Felix

Gepubliceerd op

26 juli 2022 20:00

Bron / Fotografie

fotografie Anne Claire de Breij

Gepubliceerd op

26 juli 2022 20:00

Bron / Fotografie

fotografie Anne Claire de Breij

Ik ben, onnodig veel seizoenen later, nog altijd een trouwe kijker van Temptation Island.

Daar staan Kaj Gorgels en Monica Geuze weer in een ietwat schmutzig resort op grimmig Gran Canaria, de vier deelnemende stelletjes aan het voorliegen dat het dit seizoen toch wel écht een serieuze relatietest gaat worden.

Kan mij helemaal niks bommen dat het programma elk jaar weer een tikkeltje ongeloofwaardiger wordt, ik blijf steevast smullen van mensen in wankele relaties die binnen een paar dagen van bezet naar flirten naar ‘klappende vleesgeluiden in de badkamer’ gaan.

Het mooiste aan het programma vind ik het feit dat de relaties van deelnemende stellen zelden goed zijn en dat ze tóch denken dat ze zo’n ‘relatietest’ ­nodig hebben en dat het misschien wel positief voor ze uit kan pakken. En elk seizoen weer zit ik met m’n bord pasta op schoot te schreeuwen naar de televisie: ‘Wat dénk je dat er gaat gebeuren?’ En naar mezelf: ‘Wat hóóp je dat er gaat gebeuren?’ Ik hoop altijd, heel onaardig, op veel buitenrelationeel geneuk.

Ik haal m’n neus extra hard op voor stelletjes die heel klef doen en denken dat ze het wel gaan redden, twee weken met een blik ordinaire, bronstige singles in dat budgetresort op Gran Canaria. En gelukkig krijg ik meestal gelijk. Er ­zitten er altijd wel een paar bij die zwichten.

Er is altijd wel een geschiedenis van vreemdgaan of ‘wijven dm’en op Insta’ waardoor de een de ander wantrouwt en denkt dat ze deze test moeten doorstaan zodat ze uiteindelijk op hun 23ste kunnen gaan samenwonen in een buitenwijk van Schijndel.

Alles verloopt altijd exact hetzelfde, een van de partners denkt dat een van de singles (heel slim: ze worden geen verleiders meer genoemd) de ultieme match is omdat er een paar keer om een domme grap wordt gelachen of omdat ze allebei van festivals, getunede ­auto’s of Barcelona houden.

Er wordt geflirt. Of, nou ja: ze gaan op date naar een handdoekje op het strand met twee plastic bekers cava, wat rozenblaadjes van de Xenos en een flesje irriterende massageolie. En klaar is Kees: relaties ­worden op het spel gezet, buitenechtelijk neuken wordt een optie, geile lijven worden speels in het koude zwembad gegooid, intense gesprekken worden gevoerd aan het treurige cocktailbarretje in de tuin waar ze elke avond staan te ‘feesten’ en Kimberley (22) en Rowan (23) denken dat ze de juiste keuze aan het maken zijn. Dat is wat flirten is op Temptation Island: plat, dierlijk en je gaat in een kuch en een scheet van nul naar honderd.

Het feit dat dit hele proces op Videoland wordt uitgezonden zou voor veel mensen al ­genoeg moeten zijn om niet mee te doen. Als ik flirt, is het ­anoniem: een glimlach, een schouderaanraking, een momentopname. Niks wordt vastgelegd door een cameraploeg, er komen geen plastic bekers supermarktprosecco of te kleine ­­Primark-bikini’s aan te pas en als de flirt voorbij is, kruip ik weer kalmpjes tegen man en poes aan. Heel overzichtelijk.

Zeg, valt er nog wat te flirten?

6 ,95

delen
Carmen Felix

Carmen Felix (35) is freelancejournalist, fervent twitteraar en schreef het boek Je kunt het ook nooit goed doen. Ze is onlangs moeder geworden van dochter Vesper. Elke maand schrijft ze een column voor &C Magazine.

Meer van deze auteur