Squirten is een verschrikkelijk woord voor iets wat misschien wel de beste ervaring op aarde is

Column

Squirten is een verschrikkelijk woord voor iets wat misschien wel de beste ervaring op aarde is

Tess Milne
Door

Tess Milne

Gepubliceerd op

30 oktober 2023 om 19:00

Bron / Fotografie

fotografie Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

30 oktober 2023 om 19:00

Bron / Fotografie

fotografie Tom ten Seldam

Als ik het woord squirten hoor, denk ik aan Squirtle (de Pokémon). Allesbehalve heet makend. De 'squirt memes' van mensen die een kledder water in hun ogen krijgen, maken het niet beter. Kortom: mijn associatie met het woord ‘squirten’ is nogal verstoord.

Zonde, want het zou voor menig vrouw zomaar eens de beste ervaring op aarde kunnen zijn. En hebben we niet het recht om meer te weten te komen over de hoogste plek waar ons orgasme ons kan brengen? Om die reden ben ik groot fan van het nummer Water van de Zuid Afrikaanse artiest Tyla. Het nummer breekt op dit moment het internet met binnen vier weken al 100 miljoen streams op Spotify. In de videoclip beweegt Tyla als een jonge godin, elk shot ademt water terwijl ze zingt: 'Make me sweat. Make me hotter, Make me lose my breath, Make me water.'

Eindelijk iemand die het vrouwelijke orgasme sexy verwoordt. 'Maak me water', klinkt toch véél mooier dan 'laat me squirten'? Shakespeare schreef ooit 'What's in a name? That which we call a rose, by any other word would smell as sweet.' Waarmee hij bedoelde dat een ander woord voor hetzelfde ding niet moet uitmaken. Nou sorry William – ik ben groot fan – maar je hebt duidelijk nog nooit van het woord squirten gehoord.

Woorden spelen een belangrijke rol in opwinding. Wat weer essentieel is voor goede seks. Wetenschappers zijn er nog niet over uit hoeveel vrouwen er kunnen veranderen in water. Sommigen denken 10-45%, afhankelijk van de grootte van de Skene klieren. Andere wetenschappers denken dat iedere vrouw het kan, maar dat het ligt aan of de persoon zich er aan over kan geven.

En dat is nou precies het punt. Hoe kunnen we ons overgeven aan een idee dat klinkt als een circus act? 'Make me water' verheft het idee van een gimmick naar een zinnenprikkelende ervaring. Het nummer neemt ons mee naar een wereld waarin elke vrouw kan smelten tot water.

Tyla - Water

Tyla - Water

delen
Tess Milne

Tess Milne (36) is presentator en hopt al meer dan tien jaar langs op je beeldbuis. Daarnaast is ze ook nog schrijver en moeder van de jongens Cairo (6) en Skye (4).

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen