Hoe krijgt Dieuwertje dat al 30 jaar voor elkaar?

Column

Hoe krijgt Dieuwertje dat al 30 jaar voor elkaar?

Tess Milne
Door

Tess Milne

Gepubliceerd op

20 november 2023 om 19:00

Bron / Fotografie

fotografie Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

20 november 2023 om 19:00

Bron / Fotografie

fotografie Tom ten Seldam

Sinterklaas is in het land. 6.3 miljoen mensen keken naar het Sinterklaasjournaal. De kinderen krijgen pepernoten, de ouders een chronisch slaaptekort. Met cafeïne probeer ik mezelf bij elkaar te houden terwijl ik dit typ. Het begon met mijn jongste, Skye, die na het eerste Sinterklaasjournaal zes keer wakker werd met de boodschap 'Ik mis Sinterklaas.'

Ik probeerde hem om drie uur 's nachts te overtuigen dat 'mama haar best doet om die boot zo snel mogelijk hiernaartoe te krijgen.' 'Waarom beginnen ze al 5 dagen voor de intocht met het journaal?!' denk ik vloekend terwijl ik als een verkruimelde speculaaspop terug naar bed wankel.

Sinterklaasstress blijkt het ultieme terrein voor novembervirussen om hun intocht in huis te maken. Cairo heeft koorts en de rest volgt snel. En dus slikken we pijnstillers terwijl we 'Zie ginds komt de stoomboot' zingen. Wel gek dat we de pieten niet horen terwijl we elke nacht wakker in bed liggen. Toch wint het Sinterklaasgevoel het van de 40 graden koorts. Hoe krijgt Dieuwertje dat al 30 jaar voor elkaar?

Ik heb er even over nagedacht. En ik ben erachter gekomen. Ze zijn de uitvinders van de cliffhanger. Elke aflevering eindigt met een groot drama. Komt de stoomboot nog aan? Oh nee! Sinterklaas is verdwenen! Nu weten we waar Breaking Bad zijn inspiratie vandaan heeft gehaald. En ze doen dit al 22 seizoenen. Ga daar maar eens aan staan. Of naast liggen, in het geval van de overprikkelde ouder.

Het is 6 uur 's ochtends. We rennen met z'n vieren naar beneden. Cairo roept: 'Ze zijn langsgekomen! Mama, het water is weg! De wortel ook!'

Het geluk van een verdwenen wortel uit een schoen is alles wat overblijft.

delen
Tess Milne

Tess Milne (35) is presentator en hopt al meer dan tien jaar langs op je beeldbuis. Daarnaast is ze ook nog schrijver en moeder van de jongens Cairo (5) en Skye (2).

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen