De Braziliaanse wax-epidemie is de geëpileerde wenkbrauw on steroids

Column

De Braziliaanse wax-epidemie is de geëpileerde wenkbrauw on steroids

Tess Milne
Door

Tess Milne

Gepubliceerd op

1 april 2024 om 19:00

Bron / Fotografie

fotografie Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

1 april 2024 om 19:00

Bron / Fotografie

fotografie Tom ten Seldam

Ik had even de tijd nodig om af te koelen voordat ik hierover kon schrijven. Schaamhaar is terug van weggeweest.

De full bush is back! Helaas te laat voor alle vrouwen die hun schaamstreek hebben weggelaserd. Zogenaamd omdat wel het zelf niet mooi vond in plaats van als onbewuste reactie op de opmerkingen van mannen die letterlijk zeiden 'ik wil echt niet zo'n haar in mijn mond.'

'Oh, wacht even.' En wij moeten wel met haar dealen? Ik wil niet alle haren onder één kam scheren, maar is het niet een gevalletje 'pot verwijt de ketel dat hij zwart' ziet als je er zelf gewoon uitziet als een behaarde gorilla? Het moge duidelijk zijn dat ik me altijd boos heb gemaakt over deze hypocrisie, maar wie bracht er alsnog elke maand braaf een bezoek bij een wax angel voor een marteling van haar private parts? Moi. Het enige voordeel dat ik eruit heb gehaald is dat het me heeft voorbereid op de pijn van rugweeën.

Gelukkig kwam er een einde aan mijn kaal-obsessie toen ik kinderen kreeg en hoorde dat schaamhaar tijdens de bevalling je vagina beschermt. Ook leerde ik dat het haar van Venus je beschermt tegen bacteriële infecties. Het helpt bij het reguleren van de lichaamstemperatuur en het vasthouden van feromonen, die een rol spelen bij seksuele aantrekking. Ik herhaal, het speelt een rol bij seksuele aantrekking. Als dat geen campagne voor schaamhaar is, dan weet ik het ook niet meer.

De Braziliaanse wax-epidemie is de geëpileerde wenkbrauw on steroids. De ingegroeide haren, ontstoken haarzakjes, en 'als je het maar lang genoeg volhoud komen de haren in mindere getale terug', brainwash no more. Je kunt er verzorgd uitzien zónder de Venus te veranderen in het woestijnlandschap van Arrakis.*

*Arrakis (/ərɑːkɪs/), ook bekend als "Dune", en later "Rakis" na de val van God-keizer Leto Atreides II, is een ruige woestijnplaneet gelegen aan de uiterste rand van het Oude Imperium in het Canopus-sterrenstelsel.

delen
Tess Milne

Tess Milne (35) is presentator en hopt al meer dan tien jaar langs op je beeldbuis. Daarnaast is ze ook nog schrijver en moeder van de jongens Cairo (5) en Skye (2).

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen