Kom maar Fifi: dit zijn de voordelen van een kantoorhond 

Body & Mind

Kom maar Fifi: dit zijn de voordelen van een kantoorhond 

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

24 september 2022 20:00

Bron / Fotografie

tekst Fleur van Benten, beeld Valentina Vos

Gepubliceerd op

24 september 2022 20:00

Bron / Fotografie

tekst Fleur van Benten, beeld Valentina Vos

Een super aaibare en vrolijke collega, die af en toe je gezicht aflikt en uitgelaten moet worden. Altijd al een kantoorhond gewild? Met deze zes voordelen kan je je baas zo overhalen. 

1. Doei stress Zo'n pup op kantoor zorgt voor minder stress, niet alleen voor degene die hem meeneemt, maar ook voor alle andere collega's. Uit onderzoek van Washington State University blijkt dat door honden te aaien er oxytocine vrijkomt (da's een stressverminderende stof). Tien minuutjes knuffelen en je kan je stress gedag zeggen. Wel even een schema maken wie er wanneer aan de beurt is. 

Lees ook: Vrijwillig tranen met tuiten janken: dit is waarom we huilfilms kijken 2. Kletsmateriaal Is de band met je collega's nou niet helemaal je van het? Daar kan een kantoorhond een einde aanmaken. Nooit meer eindeloos zoeken naar een onderwerp om over te praten, praat gewoon lekker over Rover. Of Rufus. Of hoe die ook heet.  3. Tongetje tongetje Moeite met uit bed komen? Geen probleem. Met de kantoorhond heb je op kantoor ook altijd een snoezelig dekentje paraat om nog even verder te sukkelen. Hij lebbert alleen wel af en toe je tenen af, maar dat neem je maar voor lief. 4. Beweegredenen Na uren achter een bureau zitten en als een zombie naar je scherm kijken, kan je wel even wat beweging gebruiken. Zeker als je even helemaal vastzit. Cue de kantoorhond. Een blokje om met de blaffer en je bent zo van die dip af. En hij is ook weer blij om weer even op stap te zijn.  5. Kom maar Soms heb je gewoon helemaal geen zin om naar kantoor te komen. En al zitten er ook voordelen aan thuiswerken, op kantoor zijn is eens in de zoveel tijd ook belangrijk. Laat de dag dat je naar kantoor hoort te gaan, nou net de dag zijn dat je favoriete kwispel ook komt. Gelijk weer een extra dosis motivatie om ook je neus te laten zien. 6. Goede buffer  Sta je net op het punt de hersenen van je collega in te slaan omdat deze compleet zijn deadline heeft genegeerd, zie je die lieve puppy-ogen van Rex die ervoor zorgen dat je hart smelt. Weg woede, hoi hond. Honden zijn nou eenmaal vaak vrolijke dieren en zorgen voor een goede sfeer. O, en ook nog eens voor meer enthousiasme, oplettendheid, samenwerking en activiteit op de werkvloer, blijkt uit onderzoek van Central Michigan University. Hup, aan de kantoorhond jij.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit alleen vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Meer Body & mind