Golf, lawine of vulkaan: deze 3 orgasmes kun je hebben

Body & Mind

Golf, lawine of vulkaan: deze 3 orgasmes kun je hebben

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

11 augustus 2022 om 14:00

Bron / Fotografie

tekst Lianne Kooistra

Gepubliceerd op

11 augustus 2022 om 14:00

Bron / Fotografie

tekst Lianne Kooistra

De vrouw en het orgasme. Over niets wordt zoveel gesproken, gespeculeerd en geschreven. Weer een nieuw onderzoek is er zeker van: er zijn drie manieren waarop jij als vrouw tot je hoogtepunt kan komen. En dit zijn ze.

Een natuurlijk tintje Dat er meer wegen zijn die naar 'Orgasme' leiden, weten we nou wel. Volgens een recent verschenen artikel in de Daily Mail zijn dat er drie om precies te zijn. Onderzoekers van een universiteit in Praag kwamen tot deze conclusie toen ze constateerden dat de bekkenbodemspieren van 54 vrouwelijke proefpersonen tijdens het klaarkomen drie verschillende patronen lieten zien. Een golvend patroon, een vulkaanuitbarsting of een lawine. Al dat natuurgeweld klinkt in ieder geval veelbelovend. Lees ook: Op het randje: met deze sekstechniek worden je orgasmes intenser Golfslagbad of eruptie Hoe je de verschillende soorten kunt herkennen? Volgens de professoren weet je dat je een golforgasme te pakken hebt als je opeenvolgende samentrekkingen hebt, waarbij je de bekkenbodemspieren aanspant en weer loslaat. Bij de lawine nemen de samentrekkingen steeds sneller toe tot het moment suprème. Dan neemt de spanning juist weer af. Bij een vulkaanorgasme explodeer je zo'n beetje van de spanning die dan ineens loslaat tijdens je orgasme. Dat moet nogal niet een uitbarsting zijn dus. Golf op één Nu vraag je je vast af hoe zo'n onderzoek naar klaarkomen werkt. De vrouwen in het Tsjechische onderzoek kregen allemaal een met Bluetooth verbonden vibrator met twee sensoren die de kracht van de bekkenbodemaanspanningen mat tijdens een orgasme. De data werd verstuurd naar de onderzoekers die ze weer vergeleken met controledata. Bijna 50 procent van de vrouwen bleek vooral 'de golf' te ervaren. De lawine (17 procent) en vulkaanuitbarstingen (11 procent) zijn kennelijk toch wat zeldzamere natuurverschijnselen. Lees ook: Spetterende soloseks: 5 tips voor onder de douche Je eigen 'smart vibo' Benieuwd welke natuurkrachten er bij jou veroorzaakt worden tijdens je hoogtepunt? Dat kun je zelf net zo makkelijk meten. De vibrator die werd gebruikt door de vrouwen in het Tsjechische onderzoek is namelijk de veel bekroonde Lioness. Deze vibrator gemaakt voor en door vrouwen is al best een tijdje op de markt en te vergelijken met een fitnesstracker. Zelf kun je hiermee dus ook zien welk natuurverschijnsel jij ervaart tijdens een potje soloseks.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen