Yes please: TikTok zweert bij deze 'sex chocolate' die je seksleven verbetert

Body & Mind

Yes please: TikTok zweert bij deze 'sex chocolate' die je seksleven verbetert

Sanne Roes
Door

Sanne Roes

Gepubliceerd op

25 april 2023 om 13:00

Bron / Fotografie

fotografie Frank Brandwijk

Gepubliceerd op

25 april 2023 om 13:00

Bron / Fotografie

fotografie Frank Brandwijk

Dat oesters en rode wijn ons in the mood brengen was al bekend, maar er bestaat nu ook chocolade die jouw zin in seks flink verhoogt. Op TikTok gaat 'ie viraal. Veel mensen twijfelen aan de werking, maar bevestigen na het proberen dat 'ie de belofte waarmaakt.

De vegetarische en glutenvrije chocola is van het bedrijf Tabs, en komt in een doosje met drie breekbare stukken. Je deelt een stukje met je partner – of eet het lekker alleen – en wacht dertig minuten totdat het je libido een flinke boost geeft. De reacties zijn verdeeld: de een zweert dat het een wondermiddel is en de ander zegt helemaal niks gemerkt te hebben. Maar de chocola bevat wel degelijk middelen die jouw libido kunnen verhogen.

Lees ook: Komt u maar: waarom vrouwen meer kreunen tijdens de seks dan mannen

Iets met geiten Allereerst is chocola zelf een afrodisiacum, oftewel een middel dat je sex drive verhoogt. Dit geldt alleen voor pure chocolade, omdat het cacaogehalte hierbij het hoogst is. In de Tabs zijn nog een aantal andere stoffen toegevoegd. Het Epimedium extract werkt vooral goed voor mannen, en is een kruid dat ook wel de horny goat weed wordt genoemd (we willen liever niet weten waarom).

Het tweede middel is de maca wortel, wat een van de bekendere libidoversterkers is voor alle geslachten. De laatste toevoeging is DHEA, een hormoon dat een bewezen libido-verhogend effect heeft voor vrouwen. De combinatie van die drie zorgt dus bij velen voor een lange en gepassioneerde avond, zowel met een partner als lekker met me myself and I.

De toegevoegde middelen zijn trouwens ook gewoon los te koop, bijvoorbeeld bij de Holland&Barret of een andere natuurwinkel, en hebben dezelfde werking als je ze als supplementen slikt of verwerkt in een maaltijd.

Voorspel is key Mia Sherin schreef een review van het product voor EliteDaily. Volgens haar werkt het voor haar en haar partner top, al kon ze niet zeggen of het aan de chocolade zelf lag of aan de opbouw van de sfeer eromheen: 'Nadat ik mijn vriend vertelde dat ik het product had besteld begon het voorspel al. We appten veel over hoe het zou zijn. Zou het orgasme anders zijn, of beter?' Toen ze seks hadden gehad na het eten van de chocola waren ze allebei verbijsterd over de werking van het product. Wel zegt Sherin dat de opbouw vóór de seks ook voor een stijging in intensiteit van de seks zorgde. Win-win situatie dus.

Lees ook: Kletsen over ketsen: 'Memorabel? Toen ik de jongen neukte waar mijn vriendin een oogje op had'

Appeltje voor de dorst Ben je niet zo van de chocolade of vertrouw je de toegevoegde middelen gewoon niet zo? Dan kun je altijd nog een van de vele andere etenswaren eten die een bewezen goed effect hebben op je libido. Bijvoorbeeld avocado, ginseng kruiden, perzik – wie Call Me By Your Name heeft gezien wist dat al – en zelfs appels. An apple a day keeps the doctor away, en is ook nog 'es goed voor je seksleven.

delen
Sanne Roes

Sanne Roes is geboren in 2000 (je weet wel, dat jaar dat de wereld zou vergaan maar toch gewoon bleef draaien). Ze komt uit de Achterhoek maar kan geen woord dialect verstaan, behandelt haar planten alsof het haar kinderen zijn en zingt regelmatig - tot grote ergernis van de buren - de longen uit haar lijf onder de douche.

Meer Body & mind

Meer van deze auteur