What the cringe: dit moet je volgens bartenders nooit doen op de eerste date

Body & Mind

What the cringe: dit moet je volgens bartenders nooit doen op de eerste date

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

14 mei 2023 om 14:00

Bron / Fotografie

beeld Frank Brandwijk

Gepubliceerd op

14 mei 2023 om 14:00

Bron / Fotografie

beeld Frank Brandwijk

We weten allemaal hoe ongemakkelijk eerste dates zijn. Veel mensen kiezen daarom voor een date in de kroeg. Lekker laagdrempelig en je kunt makkelijk ontsnappen indien nodig (gaat in een museum toch lastiger). Binnenkort een eerste café-date op de planning? Bartenders tippen op TikTok wat je vooral níet moet doen.

Cringey as fuck.

Bestellen voor de ander Nee, het is niet charmant om zonder overleg voor de ander te bestellen. Misschien wil je date helemaal geen wijn, Ruud. Ook niet tof: toch een extra drankje bestellen, terwijl de ander aangeeft genoeg te hebben.

Lees ook: Tindertrauma: Gulle seks en extreem stalkgedrag

Altijd dezelfde plek Het is ons een raadsel waarom mensen denken dat dit een goed idee is, maar sommige singles nemen iedere date mee naar hetzelfde café. Kom op, een beetje creativiteit alsjeblieft.

Gelijk de diepte in Liep bij Rick uit The Bachelorette ook niet goed af.

Pronken met geld Misschien wist je het nog niet, maar te koop lopen met hoeveel je verdient is niet stoer. Drink lekker de allerduurste whiskey van de plank als je daar zin in hebt, maar doe het niet om indruk te maken op de ander.

Stomdronken worden Veel te veel drinken tijdens een eerste date is behoorlijk oncharmant, tenzij jullie hier allebei voor in zijn natuurlijk. Zo niet: niemand heeft zin in een lallende gesprekspartner.

Lees ook: Tindertrauma: Steven werd uitgenodigd voor seks in een ondergescheten bed

Anderen versieren Nee, ook die knappe bartender niet.

Moeilijk doen om de rekening De rekening betalen is een van de meest ongemakkelijke onderdelen op een eerste date. Voorkom een awkward situatie á la Triangle of Sadness waarbij je verwacht dat de ander alles betaalt. Wanneer je date erop staat om de rekening op zich te nemen, kun jij mooi de tweede date betalen.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Meer Body & Mind