Wel of geen ananas op je pizza en nog 7 kwesties die de mensheid verdelen

Body & Mind

Wel of geen ananas op je pizza en nog 7 kwesties die de mensheid verdelen

Florence David Richard
Door

Florence David Richard

Gepubliceerd op

27 maart 2023 om 14:00

Bron / Fotografie

fotografie Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

27 maart 2023 om 14:00

Bron / Fotografie

fotografie Tom ten Seldam

Is die jurk nou wit met goud of zwart met blauw? En wordt er Yanny of Laurel gezegd? Er zijn onderwerpen waar we het simpelweg niet over eens kunnen worden en die menig sociale bijeenkomst op scherp zetten. Hier nog een paar van die kwesties.

Waarschuwing: deze onderwerpen rukken gegarandeerd een discussie los.

1. Wel of geen ananas op pizza Laten we direct sterk aftrappen: eet jij ananas op je pizza? Tegenstanders vragen zich af wie in vredesnaam kwam met het idee om fruit op pizza te pleuren, en voorstanders vinden vooral dat de rest niet zo moeten zaniken.

2. Breakfast for dinner of dinner for breakfast Er zijn personen die om acht uur 's ochtends een complete pasta carbonara naar binnen kunnen harken, maar ook personen die liever zoete pannenkoeken geserveerd zien worden aan de dinertafel. Welk team ben jij?

3. Met of zonder stukjes Of het nou gaat om stukken fruit in de kwark of noten in de pindakaas, zelfs de sterkste vriendschappen gaan wankelen door deze discussie.

4. Friet of patat Hier gaat gegarandeerd ruzie over ontstaan: zeg je friet of patat? Of ben je die wijsneus die veilig in het midden staat, en dit zegt: 'Frietjes zijn dunne sticks, en patatjes zijn die dikke staven.' Eerlijk bekennen: wij zijn die wijsneuzen.

5. Baard of matje Ondanks je vermoedens gaat dit niet over het uiterlijk van een vent, maar over hoe jij je rol wc-papier ophangt. Heeft jouw toiletrol een baard, wat betekent dat je het papier er tijdens een wc-bezoek aan de voorkant aftrekt? Of heeft jouw rol een matje, wat inhoudt dat je - vet onpraktisch - het papier er aan de achterkant aftrekt en ondertussen allerlei muurbacteriën meeneemt? Wij zijn verder hartstikke neutraal.

Lees ook: Gelukkig jubileum, lockdown: weet je deze 7 coronavoornemens nog?

6. Plastic folie wel of niet laten zitten Voordat jij je mes in een nieuw bakje hummus, eiersalade, tonijnsalade of wat je ook op je brood kwakt wil begraven, word je standaard begroet door een laagje plastic folie. Die moet natuurlijk aan de kant, maar de vraag is: trek jij die er in een ruk af en mik je 'm in de prullenbak of laat je 'm er deels aan zitten voor... Tja, waarvoor eigenlijk?

7. Op z'n Nederlands of Engels Of je nou vindt dat het Priemark of Praimark is, Instagrem of Instagram, vraag jezelf af of het je genoeg dwarszit om de discussie aan te gaan. Je snapt wat de ander wil zeggen, hoor het aan en ga door met je dag.

8. Zoete of zoute popcorn Ga je in de bioscoop voor een bak zoete of zoute popcorn? We weten ook niet wat de way to go is, we weten alleen dat beide partijen zich niet bepaald kunnen verplaatsen in de andere kant. En dan hebben we het nog niet eens over zoete én zoute popcorn, wat weer een hele discussie op zich is.

delen
Florence David Richard

Florence David Richard is tekststagiair bij &C en een twintigjarig jonkie. En ja, David Richard is een achternaam. Ze is afkomstig uit het mooie Twente, maar heeft het accent daar achtergelaten (denkt ze zelf). Ze slurpt chai lattes weg alsof haar leven ervan af hangt en laat de zon – iets te – sterk haar humeur bepalen.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen