We helpen je een handje: gebruik deze 7 tips om de ware te vinden

Body & Mind

We helpen je een handje: gebruik deze 7 tips om de ware te vinden

Ilse Derix
Door

Ilse Derix

Gepubliceerd op

26 februari 2024 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

26 februari 2024 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Al eeuwig vrijgezel? Of misschien al tientallen partners versleten, maar nog steeds niet de ware tegen het lijf gelopen? Begin je je af te vragen of Cupido je permanent op zijn zwarte lijst heeft gezet?

Geen nood, koppelaar Susan Shapiro verklapt aan Huffpost 7 gouden tips om de liefde van je leven te vinden.

Lees ook: Geen liefdevolle relatie? Ga dan voor chocola: 3 dingen die de twee gemeen hebben

  1. Get your shit together 'Je moet van jezelf houden voordat anderen van je kunnen houden'. Iemand een emmertje? Ja, dat klinkt als een tegeltje dat je oma aan de muur heeft hangen, maar clichés zijn niet voor niets clichés. Als jij jezelf en je eigen leven niet eens leuk vindt, waarom zou iemand anders dat dan wel doen? Ruim dus eerst je eigen rommel op voordat je iemand anders in je leven uitnodigt, adviseert Shapiro.

  2. Liefde maakt niet gelukkig We zijn toch geen stelletje Disney-prinsessen die blijven wachten op hun prins op het witte paard om hun leven te veranderen? Shapiro legt uit: 'Ik klaagde dat mijn vriend me niet gelukkig maakte, waarop mijn therapeut zei: 'Liefde maakt niet gelukkig. Zoek zelf je geluk. Dan zal je de liefde vinden.'' Zo, zet dát maar op een tegeltje.

  3. Contra-dating Conwattes? Ja, contra-dating. Het idee is simpel: stap eens uit je comfortzone en date iemand die niet je gebruikelijke type is. Klinkt misschien als tijdverspilling, maar volgens Shapiro kun je juist buiten je comfortzone de meest verrassende connecties vinden.

  4. Sociale kring Schroom niet om je vrienden, familie of collega's te vragen of ze nog een leuk, beschikbaar iemand kennen. Het ergste wat je kan overkomen is een 'nee'. In het beste geval loop je de liefde van je leven tegen het lijf.

  5. Recyclen is in De nieuwe trend is om zo duurzaam te leven. Zoveel mogelijk hergebruiken. Recyclen. Dat geldt niet alleen voor je plastic statiegeldflesjes, maar ook voor je relaties. Is het uit met je ex en heb je daar spijt van? Misschien is het tijd voor een tweede ronde. Kijk maar naar J-Lo en Ben Affleck; soms is oude liefde goud waard.

  6. Het leven is geen sprookje… Ja, jij verdient absoluut het neusje van de zalm, maar wees je er wel van bewust dat Romeo en Julia niet jouw streven moet zijn (eigenlijk moet überhaupt niemand streven naar een 3-daagse relatie tussen een 17-jarige en 13-jarige als je het ons vraagt, maar dat terzijde).  Wat we je in elk geval op het hart willen drukken is simpel: het echte leven doet niet aan sprookjes en ware liefde is niet per se een script straight out of Hollywood. Zit Cupido na al die jaren nog steeds mis? Misschien is het tijd om je liefdeslat wat lager te leggen.

  7. Concessies Als Kopen Zonder Kijken ons iets heeft bijgebracht, dan is het wel dat een beetje water bij de wijn doen je alsnog de sleutels kan geven tot je droomhuis. Voor de liefde geldt hetzelfde. Geen mens is perfect. Zelfs die ogenschijnlijk flawless koppels hebben hun momenten van 'ik kan je wel achter het behang plakken'. Soms moet je gewoon accepteren dat je met een bescheiden budget geen paleis in het hart van Amsterdam gaat scoren...

delen
Ilse Derix

Ilse Derix (2002) is tekststagiair bij &C en een echte Limburgse. Ze kan niet genoeg krijgen van oude romcoms, is stiekem verliefd op haar jonge hond Moos en ze doet spontaan een dansje van blijdschap als ze iets echt heel lekker vindt (tot ergernis van haar tafelgenoten, oeps).

Meer van deze auteur

Meer lezen van Body & Mind