Dit is waarom Gen Z'ers een stuk ouder ogen dan Millennials

Body & Mind

Dit is waarom Gen Z'ers een stuk ouder ogen dan Millennials

Ilse Derix
Door

Ilse Derix

Gepubliceerd op

7 februari 2024 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Gepubliceerd op

7 februari 2024 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Hoe kan het in vredesnaam dat sterren als Taylor Swift nog steeds zo jeugdig ogen, terwijl Gen Z'ers er juist ouder uitzien? Het is een mysterie dat social media al een tijd bezighoudt, maar wij hebben het verlossende antwoord gevonden.

Laten we beginnen met de hamvraag: oogt Gen Z daadwerkelijk ouder of lijkt dat alleen maar zo? Jammer genoeg is het geen gezichtsbedrog, want Gen Z veroudert echt sneller dan voorgaande generaties vertellen verschillende experts tegen FEMAIL.

Vapen Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat vapen een van de belangrijkste redenen is waarom Generatie Z sneller oud lijkt te worden. We weten dat vapen niet best is voor je longen, maar te veel nicotine laat je er ook nog eens ouder uitzien. Waar Millennials erom bekend staan dat ze goed voor hun lichaam zorgen en minder drinken en roken, valt Gen Z juist op door meer te vapen dan elke andere generatie. En nee, daar kan géén anti-rimpelcrème tegenop. Skincare Over anti-rimpelcrème gesproken, wist je dat schoonheidsproducten ook van invloed zijn? Nu horen we je denken: maar die producten moeten mensen toch juist jonger laten lijken? Klopt, maar het probleem is dat beautymerken zich steeds meer richten op jongere generaties. Hierdoor lopen tieners rond met anti-rimpelcrème in hun skincare routine, terwijl ze dit nog lang niet nodig hebben. Retinol is bijvoorbeeld een populair ingrediënt, maar het is te heftig voor de jonge huid en kan irritatie of zelfs schade veroorzaken. Goed bedoeld, maar daardoor ben je dus nog verder van huis. Lees ook: Wát?! Blijkbaar beschadigen en verouderen schermen jouw gezicht, en dit is waarom Prikje hier, prikje daar Gen Z doet duidelijk haar best om er zo goed mogelijk uit te zien en in sommige gevallen gaat dit nog verder dan vroegtijdig beginnen met het gebruiken van schoonheidsproducten. Zo zien klinieken steeds vaker twintigers die langskomen voor botox, fillers en permanente make-up. Dr Rasha Rakhshani-Moghadam vertelt aan FEMAIL dat ze hier vooral de nadelen van inziet. Ironisch genoeg laat dit jonge mensen er juist ouder uitzien, vindt de dokter.

De tan is back Bij een prikje hier en daar houdt het overigens niet op. De sunkissed look maakt ook een comeback, wat ertoe leidt dat veel twintigers vaak de zonnebank bezoeken of zichzelf iets te lang laten bruinen in de zon. Maar naast het verhoogde risico op huidkanker, draagt dit ook bij aan vroegtijdige huidveroudering. Eh, back to natural dan maar?

delen
Ilse Derix

Ilse Derix (2002) is tekststagiair bij &C en een echte Limburgse. Ze kan niet genoeg krijgen van oude romcoms, is stiekem verliefd op haar jonge hond Moos en ze doet spontaan een dansje van blijdschap als ze iets echt heel lekker vindt (tot ergernis van haar tafelgenoten, oeps).

Meer lezen van Body & Mind

Meer van deze auteur