Poenpraat: 'Zonder mijn vriend zou ik elke maand blut zijn'

Body & Mind

Poenpraat: 'Zonder mijn vriend zou ik elke maand blut zijn'

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

7 februari 2024 om 08:00

Bron / Fotografie

fotografie Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

7 februari 2024 om 08:00

Bron / Fotografie

fotografie Tom ten Seldam

In onze rubriek Poenpraat praten we over poen. Cash. Knaken. Doekoe. Over geld dus. Elke week vertelt een lezer hoeveel diegene de afgelopen week heeft uitgegeven en waaraan. Deze week loeren we in het huishoudboekje van Lisa.

Naam: Lisa Leeftijd: 26 jaar Beroep: secretaresse Woonsituatie: samenwonend met een baby op komst Netto-inkomen per maand: 'Ik verdien 2.200 euro en mijn vriend ook, dus samen ruim 4.000 euro.' Woonlasten: € 1.900 Spaarrekening: € 6.000 Lees ook: Poenpraat: 'Ik geef 100 euro per week uit aan boodschappen' Hoeveel probeer je per maand te sparen? 'Ik wil 500 euro per maand sparen en dat is in principe makkelijk haalbaar. Maar de laatste maanden hebben we veel uitgegeven aan babyspullen, dus deze maanden is sparen niet gelukt.' Wat zijn je uitgaven? 'We geven ongeveer 150 euro uit aan wekelijkse boodschappen, soms iets meer als we veel lekkers in huis halen. Dingen als wasmiddel, wasverzachter en vaatwastabletten kopen we altijd in de aanbieding en dat geldt vanaf volgende week ook voor babyvoeding, luiers en andere babyspullen. Hoeveel we uitgeven aan kleding, verschilt enorm. Mijn vriend is nogal van de merkkleding en geeft dan al snel 200 euro uit aan een T-shirt. Ikzelf heb voor dat bedrag een hele nieuwe outfit.'  Ben je tevreden met je inkomen? 'Ik ben redelijk tevreden. We hebben het zeker niet slecht en daar ben ik mij echt bewust van. Toch zou iets meer geld wel wat meer lucht geven. Nu vind ik het bijvoorbeeld zonde om iets voor mezelf te kopen, ik geef het geld liever uit aan iets voor de baby of voor mijn vriend.'

Poenpraat #91: 'Zonder mijn vriend zou ik elke maand blut zijn'

Valt het mee of tegen? 'De boodschappen vielen me mee, maar de kosten voor de laatste babyspullen zijn toch wel wat hoog uitgevallen.' Waar geef je het meest aan uit per week? 'Het meeste geld gaat toch wel naar boodschappen. We krijgen veel mensen over de vloer en die wil ik dan natuurlijk wel wat aan kunnen bieden.'  Welke aankoop van deze week was achteraf gezien niet echt nodig? 'De babykleding bij Coccinelle was niet echt nodig. Dit is een duur merk, dus deze spullen had ik net zo goed bij een minder dure zaak kunnen kopen. Al was het dan wel minder leuk geweest.' Wat waren je best gespendeerde knaken deze week? 'De bloemen. Daar word ik altijd zo vrolijk van.' Vanaf welk bedrag stuur jij een Tikkie? 'Ik stuur eigenlijk nooit een Tikkie. Tenzij we dat echt afspreken met elkaar en dan splitten we de rekening gewoon.' Wat zou je willen veranderen aan je uitgavenpatroon? 'Eigenlijk niks. Mijn vriend is heel goed in sparen en hij zorgt ervoor dat ik niet meer uitgeef dan wat we kunnen missen. Zonder hem zou ik elke maand blut zijn.'  Wil jij ook je huishoudboekje met ons delen? Vinden we leuk! Klik hier om mee te doen.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen