Join the hangtietclub: 9 redenen waarom je borsten gaan hangen

Body & Mind

Join the hangtietclub: 9 redenen waarom je borsten gaan hangen

Sanne Roes
Door

Sanne Roes

Gepubliceerd op

5 juni 2023 om 15:00

Gepubliceerd op

5 juni 2023 om 15:00

Dat je borsten uiteindelijk een keer gaan hangen is voor (bijna) iedereen wel zeker, of je nou kleine borsten hebt of hele grote. En dat is niet alleen extra zwaar, maar ook gewoon heel irritant. Blijkbaar blijft het niet bij één oorzaak, maar kunnen heel veel dingen hangtieten veroorzaken. Lekker is dat.

1. Ouderdom Naar mate je ouder wordt verliezen je borsten hun elasticiteit waardoor ze gaan hangen. Ook kunnen veranderingen in hormonen tijdens de menopauze ervoor zorgen dat de structuur van je borsten minder stevig wordt.

2. Gravity, it's working Hoe groter je tieten zijn, hoe meer last je hebt van zwaartekracht. Die trekt ze letterlijk naar beneden waardoor ze dus langzaam uitgerekt worden. Maak je deel uit van de itty bitty titty committee? Dan heb je hier een stuk minder last van.

3. Je draagt niet de juiste BH Te klein, te groot, te strak, te los of gewoon fokking oncomfortabel: het helpt je borsten niet bepaald als je ze in een verkeerde maat BH hijst. Een passende BH zorgt er niet alleen voor dat die bandjes niet zo in je huid snijden, maar ook dat je borsten stevig blijven en minder gaan hangen. Het gerucht dat je borsten juist gaan hangen als je geen BH draagt is trouwens niet waar.

4. Roken Nog een reden om te stoppen? Een bijwerking van roken is dat het elasticiteit in je gehele lichaam aantast. Dit merk je ook aan je borsten, want die gaan steeds meer hangen. Misschien moeten ze hiervoor ook een waarschuwing op de verpakking plakken.

Lees ook: Auwtsj: stekende pijn in je linkerborst? Dit kan de oorzaak zijn

5. Zonneschade Denk je lekker topless met je memmen in de zon te gaan liggen? Zorg dan dat je ze extra goed insmeert. Verbrandde huid door de zon is – zoals we weten – erg slecht voor je en zorgt er ook weer voor dat die elasticiteit afneemt in je borsten. Gebronsde hangtieten, 't is maar net wat je wil.

6. Snelle gewichtstoename of afname Als je om welke reden dan ook binnen korte tijd veel aankomt, of juist veel afvalt heeft dit ook effect op je borsten. Bij gewichtstoename worden je borsten in een korte tijd als het ware 'uitgerekt' waardoor ze niet meer kunnen terugdeinzen. Bij gewichtsafname hebben je borsten juist moeite met alle vulling die ineens weg is.

7. Het zit in je genen Hangtieten zitten in de familie. Kijk dus maar gauw rond hoe het gaat met de borsten van je moeder, oma('s) of tantes, want er bestaat een grote kans dat jij in hun voetsporen zal treden. De ene familie loopt tot hun tachtigste rond met volle, ronde borsten, maar bij de andere familie gaan ze al hangen zodra je de dertig hebt aangetikt. Kun je in ieder geval een ander de schuld geven.

8. Borstvoeding geven Wat zijn ze toch leuk, hè, die kinderen? Ze brengen heel veel mooie herinneringen en liefde, maar eerlijk is eerlijk: ze takelen je lichaam wel een tikkie af. Heb je borstvoeding gegeven? Grote kans dat daarna de rek er letterijk is uitgezogen. Hoe meer kinderen je hebt, hoe minder rek in je tieten.

9. Te weinig spieren Wil je koste wat kost hangtieten voorkomen? Pak die gewichten dan maar op, als jij je borstspieren goed genoeg traint worden ze sterk genoeg om te voorkomen dat ze gaan (erg) hangen. Of join gewoon gezellig de hangtietenclub, want soms is het gewoon beter om het lot te accepteren. En eerlijk, hangtieten zijn écht niet minder mooi dan volle borsten. Jouw hangtieten laten in ieder geval zien dat je goed geleefd hebt, nietwaar?

delen
Sanne Roes

Sanne Roes is geboren in 2000 (je weet wel, dat jaar dat de wereld zou vergaan maar toch gewoon bleef draaien) en is tekststagiair bij &C. Ze komt uit de Achterhoek maar kan geen woord dialect verstaan, behandelt haar planten alsof het haar kinderen zijn en zingt regelmatig - tot grote ergernis van de buren - de longen uit haar lijf onder de douche.

Meer Body & mind

Meer van deze auteur