Heb je vaak blaasontsteking? Stop eens met deze 5 dingen

Body & Mind

Heb je vaak blaasontsteking? Stop eens met deze 5 dingen

Laudonne Roos
Door

Laudonne Roos

Gepubliceerd op

10 april 2024 om 17:00

Gepubliceerd op

10 april 2024 om 17:00

Sta je om de haverklap bij de apotheek met een antibiotica-recept tegen wéér een blaasontsteking? We snappen wel dat je die brandende pijn op een gegeven moment spuugzat bent. Gelukkig zijn er wat dingen die je kunt doen, of beter gezegd: wat dingen waar je beter mee kunt stoppen.

En nee, we gaan geen cranberrysap zeggen. Deze vijf oplossingen zijn simpel én goedkoop. Lees ook: Plaspauze: met deze techniek voorkom je dat je vaak moet plassen

1. Drink genoeg water Ja, dat water goed is voor je lijf wisten we al, maar dit is ook een hele makkelijke manier om van die irritante infectie af te komen. Door extra te drinken ga je – logisch – meer plassen, en zo pies je letterlijk de bacteriën uit je blaas voordat ze de kans krijgen om vervelend te gaan doen. Dit is alláng bewezen, dus schaf snel zo'n grote 1,5 liter-fles om heel de dag mee te slepen aan. Daarmee kom je wel aan je waterinname. 2. Stel je toiletbezoek niet uit Wanneer je in de rij staat bij de Efteling, is het niet heel gek dat je geen zin hebt om te gaan plassen. Je plek opgeven aan Gerda met haar drie schreeuwende kinderen? Hell no. Toch is het beter tijdig een toilet op te zoeken: hoe langer urine in je blaas blijft zitten, hoe meer tijd die organismen krijgen om te vermenigvuldigen en je blaas te ontsteken. Zulke dingen wil je helemaal niet in je hebben toch? Gewoon gaan plassen dus.

3. Pleur die vaginale zeep in de prullenbak Naar bloementjes ruiken lijkt heel gezond, maar helaas werkt het niet zo. Zo'n vaginale zeep is echt geen wondermiddel: het verstoort juist je natuurlijke balans en zuurtegraad. Uitgerekend die twee heb je nodig om je te beschermen tegen alle bacteriën. Dat wasmiddel kan dus rechtstreeks de vuilnisbak in, het doet meer kwaad dan goed. Lees ook: Droge bedoening: dit is waarom je soms niet nat wordt tijdens de seks

4. Ga niet strak in 't pakkie Een krappe legging staat heel mooi op workoutfoto's, zo kun je tenminste laten zien dat die squats de pijn en moeite waard waren. Er zit echter een addertje onder het gras bij deze pakjes: de krappe stof verstikt letterlijk je vagina. Net als dat je elke dag effe je raam opent, hoort er daarbeneden ook genoeg lucht te circuleren. Zo'n strakke broek maakt dat lastiger, waardoor er een warm, vochtig klimaat ontstaat waar bacteriën weer gek op zijn. Hallo blaasontsteking.

5. Niet alle kanten op vegen, fanatiekeling In je vagina en achterwerk leven verschillende bacillen, die kunnen echt niet samen. Als je deze mengt door af te vegen, speel je een gevaarlijk spelletje. Zo krijg je overal van die viezigheden en kom je nooit af van je probleem. Onthoud de magische regel: eerst via voren, dan naar achteren. Zo verspreid niets en is de boel een stuk frisser. En laat dat nou precies zijn wat we willen.

Blaasontsteking? We don’t know her.

delen
Laudonne Roos

Laudonne (2002) is tekststagiair bij &C en een ware 'geek'. Ze is een echte filmfreak, zeker als het gaat om de Harry Potter-films. Hoewel de boeken natuurlijk beter zijn. Als ze geen films kijkt geeft ze haar hele salaris uit aan make-up en skincare bij de Sephora.

Meer van deze auteur

Meer lezen