Heb je effe? Dit zijn de dating vereisten voor jouw sterrenbeeld

Body & Mind

Heb je effe? Dit zijn de dating vereisten voor jouw sterrenbeeld

Meike van Zandvoort
Door

Meike van Zandvoort

Gepubliceerd op

19 september 2023 om 08:00

Bron / Fotografie

fotografie Anne Claire de Breij

Gepubliceerd op

19 september 2023 om 08:00

Bron / Fotografie

fotografie Anne Claire de Breij

Niets lekkerder dan je horoscoop lezen. Kun je mooi je sterrenbeeld als excuus gebruiken voor alles wat momenteel minder lekker gaat in het leven. Waaronder wellicht: je dateleven. Elk sterrenbeeld schijnt namelijk iets specifieks te zoeken.

En als dat niet op je pad komt, tja.. Daar kun jij ook niets aan doen. Houden we onszelf in ieder geval voor.

Ram Een ram is recht toe, recht aan en heeft duidelijke eisen. Je wil dan ook diezelfde energie van je partner: iemand die snel reageert op je berichten en problemen oplost in plaats van erover klaagt. Je wil een partner die houdt van discussiëren – en jou daarin laat winnen, gepassioneerd is en net zo graag plannen wijzigt als dat-ie ze maakt. Spontaniteit noemen we dat. Oh, en hij/zij/hen moet precies weten wat-ie wil. Hint: jou. Beetje die ride or die-vibe van Bonnie en Clyde, graag.

Stier Zelf ben je hartstikke eigenwijs, dus laten we iemand zoeken die alles behalve dat is. De verdere eisen in kwestie: iemand die het niet erg vindt als het effe stil is tussen jullie – date maar niet met een Tweeling, die graag spontaan duur gaat eten en een mooi ingericht huis heeft. Je bent niet voor niets een stier – je houdt van luxe en stabiliteit. Zou dus fijn zijn als de ander al een keer in een gezonde, lange relatie heeft gezeten, lekker ruikt zonder heel veel parfum te gebruiken, en goed is in cadeautjes geven. Jij levensgenieter.

Lees ook: 5 wel heel bijzondere datingtrends die je beter kunt mijden als de pest

Tweeling Jij kletst je partner de oren van het lijf en bent niet bang voor een discussie, dus het is dan ook van groot belang dat de ander je gelul bij kan houden en moeilijk te beledigen is. En dat hij/zij/hen een fijne stem heeft om naar te luisteren en een sterke mening heeft, voor als jij dan een keer stil bent. Iemand die goede boeken leest, een goede smaak in memes heeft en je laat ratelen zonder meteen met oplossingen te komen. Communication is key – en Tweelingen weten dat maar al te goed.

Kreeft Als huismus zijn familie en vrienden voor jou het allerbelangrijkste. Bij hen voel je je thuis en veilig. Dat is dan ook het gevoel wat je wil van je partner: iemand die voelt als een safety blanket. En die jouw familie en vrienden als diens eigen beschouwt. Diegene moet met je willen zijn voor het leven – op z’n zwaantjes, volledig op je leunen als levenspartner en je zo goed kennen dat-ie aan je manier van ademen al weet hoe je je voelt. Een grote liefde – dat is wat je wil. Er is dan ook geen sterrenbeeld die liefde zo diep voelt als jij. Oh, en je partner mag niet allergisch zijn voor katten.

Leeuw Iemand die he-le-maal hoteldebotel is van jou, dát is wat je wil. Iemand die all-out gaat voor je verjaardag, je elke dag 'welterusten' en 'goedemorgen' stuurt, je dure levensstijl sponsort, en het begrijpt dat je altijd tien minuten te laat bent voor jullie dates. Het kost tijd om er zo goed uit te zien als jou. Diegene moet er trouwens ook goed uit zien: knap genoeg om anderen jaloers te maken, maar niet knapper dan jij.

Lees ook: Tindertrauma: 'Hij liet de slaapkamerdeur open zodat zijn moeder hoorde dat we seks hadden' Maagd Jij hebt je leven op orde, dus dat mag je ook van de ander verwachten. Je wil iemand die geen spelfouten maakt op WhatsApp – en geen suffe emoji's gebruikt, precies weet hoe die al je favoriete gerechten maakt, en aanvoelt wanneer je weg wilt van een feestje of een borrel. Iemand die weet hoe hij prioriteiten moet stellen – en jij staat bovenaan dat lijstje, waaraan je je niet irriteert na lang samen te zijn geweest en die niet met buitenkleren op bed gaat liggen. Gewoon een advies: Maagden zijn georganiseerd en perfectionistisch, dus alsjeblieft, trek schone kleren aan voordat je op hun bed neerploft.

Weegschaal Je kan als geen ander twijfelen. Dus, in godsnaam, vind een partner die wel keuzes kan maken. Die al weet wat jij wil, voordat je het zelf weet. Iemand die emotioneel toegankelijk is, maar niet te veel, zodat er nog wat te fantaseren valt. Die goed met je vrienden is, maar niet zo goed als met jou, en een kledingkast heeft waar je van kan stelen – hoef je geen keuzes te maken over je eigen garderobe. Oh, en graag iemand die kunstzinnig is. Diegene moet cool zijn. Gewoon, zo iemand die iedereen zou willen, maar die alleen jij krijgt.

Schorpioen Vergeet onschuldige liefdes, jij wil iemand die een moord voor je zou plegen. Een Born To Die-liefdesverhaal: je wil passie en mysterie. Je bent klaar met small talk en wil iemand die nooit liegt, je de ruimte geeft wanneer je dat nodig hebt – maar alsnog toegewijd blijft van veraf, en met je kan communiceren door enkel oogcontact. Jij wil niks horen van een oppervlakkige band.

Lees ook: Sterrenstof: jouw liefdeshoroscoop voor week #37

Boogschutter Als er iemand een lange eisenlijst heeft, dan ben jij het wel. Komt-ie. Jij wil iemand die goed kan flirten, slim is, tegen een grap kan en graag naar je luistert. Iemand die interessante hobby's heeft – die jij dan kan overnemen, heb je weer wat nieuws om te proberen met je drukke hoofd, met je wil zingen op karaokeavond en het niet erg vindt als je last minute afzegt. Optimistisch en spontaan, graag.

Steenbok Je bent doelgericht en verantwoordelijk, en verwacht dit ook in je liefdesleven. De ideale partner is ambitieus, kan kritisch – en logisch – nadenken, is de rust zelve, en komt niet alleen met date-ideeën, maar ook met een locatie en tijdstip. Zo simpel is het. Je partner moet zich makkelijk kunnen redden zonder jou, maar er gewoon voor kiezen om liever samen te zijn. Ook een must: iemand die vragen googelt voordat-ie ze stelt. Geen tijd voor domme vragen, daar heb jij geen geduld voor.

Waterman Als Waterman zie je het leven als één groot experiment. Je partner wil je dan ook op die manier bekijken. Je wilt dat hij/zij/hen interesses heeft die anders zijn dan de jouwe, maar waar je wel meer over wilt horen. Iemand die kan communiceren zonder emotioneel te worden, een gezonde portie schijt heeft aan autoriteit en goede normen en waarden heeft. En die het niet erg vindt als je niet reageert op een appje – laat jou lekker je leven leiden.

Lees ook: 'Phubbing' is een nieuwe datingtrend en dat is niet iets positiefs

Vissen Vooruit, je wordt dan misschien wel verliefd op elk persoon die je ontmoet, maar dat mag de pret niet drukken. Je wilt verdrinken in de ogen van je partner, handgeschreven brieven krijgen en samen leven in jouw fantasiewereld. Gewoon, iemand die je verdrietig laat zijn zonder je meteen te proberen op te vrolijken, die geen sociale media heeft – fok die meningen van buitenaf – en waar jij je volledig aan kan hechten. Een romantische tragedie, dat ben je.

delen
Meike van Zandvoort

Meike van Zandvoort (2000) is tekststagiair bij &C en schrijft omdat ze verder voor geen meter kan rekenen. Ze aait elke kat die ze op straat tegenkomt, koopt het liefst elke dag een nieuw boek en wordt het allergelukkigst van een blauwe lucht.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen