Daten met een introvert? Waarom dat allesbehalve saai is

Body & Mind

Daten met een introvert? Waarom dat allesbehalve saai is

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

10 maart 2023 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Gepubliceerd op

10 maart 2023 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Ga je op date met iemand die zichzelf omschrijft als introvert? Saai, denk je misschien. Niet (altijd) waar. We vertellen je haarfijn waarom daten met een introvert nou juist zo leuk is.

Goed gesprek Nee, een introvert zal niet staan te juichen als jij voorstelt een avond te gaan karaoken. En een hele middag borrelen om vervolgens nog een avond te tafelen zit er wellicht ook niet in, da's net wat te veel van het goede. Maar saai? Dat hoeft écht niet. Introverte types zijn vaak ontzettend goeie luisteraars en oprecht geïnteresseerd in je verhaal. Ze gaan bovendien vaak sneller de diepte in dan extraverten. Oftewel: na een uurtje wandelen kom je helemaal voldaan weer thuis. Lees ook: Gladde praatjes: hoe glijmiddel je seksleven een boost kan geven Loyaal Viert een introvert zijn of haar verjaardag, dan hoeft er geen kroeg afgehuurd te worden: er komen hooguit tien man op het feestje. Zielig? Nee joh. Introverten hebben weinig, maar goeie vrienden, in wie ze veel energie steken. Je bent een mazzelpik als je daarbij hoort.

Goeie seks Uit onderzoek blijkt dat extraverte mensen vaker seks hebben. Maar… introverten zijn wel betere minnaars. Ze spelen namelijk beter in op de behoefte van de partner. Ha.

Geen gedoe Drama kan leuk zijn, maar constant ruzie als jij wil stappen en je partner niet, of andersom: liever niet. Net als dronken gedoe en verwijten. Heb je nauwelijks last van als je met een introvert datet. Die vindt het prima om in zijn of haar eentje op de bank te zitten terwijl jij de hort op bent. Hij of zij houdt er bovendien niet van om in het middelpunt te staan, dus dronkemansruzies hoef je ook niet te verwachten. Lees ook: Holy shit: mensen zijn in shock nadat ze leren wat 'iglooing' betekent, en jij zo ook Selfcare Introverte mensen zorgen over het algemeen goed voor zichzelf. Mentaal – ze hebben tijd voor zichzelf nodig en nemen die tijd ook –, maar ook fysiek. Ze eten vaak gezond, sporten geregeld en kleden zichzelf onopvallend maar stijlvol. Precies, kun je mee thuis komen.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen