Gladde praatjes: hoe glijmiddel je seksleven een boost kan geven

Body & Mind

Gladde praatjes: hoe glijmiddel je seksleven een boost kan geven

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

3 maart 2023 om 14:00

Bron / Fotografie

fotografie Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

3 maart 2023 om 14:00

Bron / Fotografie

fotografie Tom ten Seldam

Glijmiddel is in principe bedoeld om de boel wat soepeler te laten verlopen tijdens de seks. Maar je blijkt er nog veel meer mee te kunnen.

Je zult niet de enige zijn die standaard een flesje glijmiddel in haar nachtkastje heeft liggen. Seks kan er net wat makkelijker (of zelfs een stuk makkelijker) van worden en het kan een hoop pijn en gedonder voorkomen. Maar glijmiddel is niet alleen een uitkomst bij vaginale droogte. Lees ook: Blijkbaar zijn grapefruits een ding in de slaapkamer (en niet alleen in Call Me By Your Name) Het voorspel Druppel je normaal gesproken vlak voor penetratie wat glijmiddel op je hand? Begin daar de volgende keer eens mee. Met glijmiddel kun je elkaar (en jezelf) namelijk prima masseren. Helemaal handig: scoor een massage-glijmiddel. Kun je in één keer door. Ga liever niet aan de haal met bodylotions en olijfolie, die vergroten de kans op infecties in de anus en vagina.

Orale seks Tja, we zeggen maar gewoon waar het op staat: soms kan wat glijmiddel best fijn zijn tijdens de orale seks. De boel wordt er wat, eh, gladder van. Een bakkes vol olie, siliconen of latex is dan weer minder lustverhogend. De uitkomst: eetbare glijmiddel met een smaakje. Bubble gum, anyone?

Soloseks Glijmiddel hoef je heus niet alleen te gebruiken als je met z’n tweeën (of drieën) bent. Ook in je up kun je naar de fles grijpen. Je doet wat op je vingertoppen en kunt aan de bak. Mag het allemaal wat sprankelender, kies dan eens voor tintelend glijmiddel. Dat zorgt afwisselend voor een warm en koel gevoel. Worden je orgasmes extra intens van. Lees ook: Kun je seks hebben als je last hebt van een vaginale schimmelinfectie? Leuk extraatje Daarover gesproken: er zijn sowieso een hoop glijmiddelen die iets bijzonders beloven. Zo is er verwarmend glijmiddel, dat zorgt voor extra stimulatie. Glijmiddel speciaal bedoeld voor speeltjes. Voor gevoelige types. Voor na de bevalling. Voor anale seks. Verdovend, voor wie zijn of haar orgasme wil uitstellen. En zo kunnen we nog wel even door. Genoeg keuze. Smeer ze!

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen