Ben jij nooit ziek? Zou zomaar eens met de grootte van je billen te maken kunnen hebben

Body & Mind

Ben jij nooit ziek? Zou zomaar eens met de grootte van je billen te maken kunnen hebben

Sanne Roes
Door

Sanne Roes

Gepubliceerd op

21 oktober 2023 om 13:00

Bron / Fotografie

fotografie Frank Brandwijk

Gepubliceerd op

21 oktober 2023 om 13:00

Bron / Fotografie

fotografie Frank Brandwijk

Heb jij dikke billen? Gefeliciteerd, want dit kan zomaar betekenen dat jij hierdoor minder snel ziek wordt. En je bent niet alleen gezonder, je bent ook hartstikke intelligent. Maar dat wist je zelf natuurlijk allang.

De Universiteit van Oxford deed hier onderzoek naar en bestudeerde 16000 (!) vrouwen met dikke billen. De leider van het onderzoek, professor Konstantinos Manolopoulous, vertelt: 'Dat de verwerking van lichaamsvet belangrijk is voor de gezondheid wisten we al een tijdje. Maar we weten pas recent dat vet rondom de billen en bovenbenen en wijde heupen een goede gezondheid bevorderen: lichaamsvet beschermt.'

Lees ook: Dit gebeurt er met je lichaam als je lange tijd geen seks meer hebt

I like big butts and I can not lie De onderzoekers zagen dat de big butt-vrouwen lagere cholesterollevels hadden en dat hun lichamen glucose beter kunnen verwerken. Hierdoor lopen ze een kleinere kans op diabetes en hart- en vaatziekten. Ook zorgen de grote billen voor een grotere productie van het hormoon leptine dat gewicht reguleert, en van het hormoon dat ontstekingen tegengaat. Al deze dingen zorgen ervoor dat jij hartstikke gezond bent.

Maar het houdt nog niet op, want dezelfde onderzoekers claimen ook dat vrouwen met dikke billen slimmer zijn. Dikke billen hebben namelijk het vet Omega 3 nodig, en laat dat vet nou ook de ontwikkeling van je brein bevorderen. Tot slot zeggen de wetenschappers dat kinderen wiens biologische moeder brede heupen heeft, intellectueel verloopt op kinderen van moeders met smalle heupen. Heeft natuurlijk allemaal met evolutie te maken, maar we vinden het wel geinig om te horen!

delen
Sanne Roes

Sanne Roes is geboren in 2000 (je weet wel, dat jaar dat de wereld zou vergaan maar toch gewoon bleef draaien). Ze komt uit de Achterhoek maar kan geen woord dialect verstaan, behandelt haar planten alsof het haar kinderen zijn en zingt regelmatig - tot grote ergernis van de buren - de longen uit haar lijf onder de douche.

Meer van deze auteur

Meer Body & Mind