Dit gebeurt er met je lichaam als je lange tijd geen seks meer hebt

Body & Mind

Dit gebeurt er met je lichaam als je lange tijd geen seks meer hebt

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

7 juli 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Anne Claire de Breij

Gepubliceerd op

7 juli 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Anne Claire de Breij

Ben jij al een tijdje niet van bil gegaan? Grote kans dat je last hebt van de volgende ontwenningsverschijnselen.

Elk nadeel kent zijn voordeel: zonder seks neemt de kans op soa's, blaasontstekingen en ongeplande zwangerschappen wél af. Maar er zijn ook een aantal side effects van panda-gedrag die minder positief voor je zijn. 

1. Dag dag libido Seks maakt hongerig naar meer seks. Wanneer je een langere tijd zonder zit, kan je de interesse in seks helemaal verliezen. Het regelmatig hebben van seks geeft je libido een flinke boost. Wanneer het proces dus even stilligt, is het niet gek dat je er na een tijdje ook geen behoefte meer aan hebt. Maar no worries, op het moment dat je weer back on track bent, merk je hier niks meer van. 

Lees ook: Meer succes in je dateleven? Wellicht wil je de 3-3-3 aanpak uitproberen

2. Zwakker immuunsysteem Door regelmatig te seksen, verbetert je immuunsysteem. Tijdens de seks maak je namelijk antilichaampjes aan die ervoor zorgen dat bacteriën en infecties geen kans krijgen om binnen te dringen. Wanneer je langere tijd droog staat staakt dit proces. Het hebben van een lage weerstand in combinatie met geen seks kan er dus voor zorgen dat je sneller gegrepen wordt door de griep. Kies dus voor extra vitaminen, of duik weer een keer onder de lakens.

3. Sahara Hoe vaker je seks hebt, hoe sneller je nat wordt. Als je langere tijd geen seks hebt, bestaat de kans dat het even duurt voordat je vajayjay ready to rumble is. Ach, je moet maar zo denken: extra lang voorspel is geen straf. En anders bestaat er altijd nog zoiets als glijmiddel. Met masturberen hou je de motor ook draaiende dus sla af en toe de hand aan jezelf om droogheid te voorkomen. 

Glijden met die hap

Uitverkocht
Lichaamsverzorging Glijmiddel
20 ,95

4. Hartziektes Laten we wel wezen: seks kan af en toe een aardige work-out zijn. Je kan je daarom ook best voorstellen dat wanneer je stopt met seks, je hoeveelheid lichaamsbeweging erop achteruit gaat. Voldoende beweging is goed voor je hart en als je hier te weinig van krijgt, zijn de gevolgen niet mis. Wanneer seks niet meer op het programma staat, is het dus aan te raden om je beweging in de sportschool te zoeken. Voor de luie wezens: een wekelijkse seksbeurt is geen vervanger voor de sportschool. You wish... Lees ook: Broek uit: waarom naaktlopen goed is voor je geest

5. Stresskip Tijdens de daad komen er endorfinen vrij die ervoor zorgen dat je relaxter wordt. Een burn-out zal je er niet mee voorkomen, maar het haalt wel de druk van de ketel en je zal zien dat je lijf meer ontspannen aanvoelt na een vrijpartij.  Ook slaap je na een orgasme meestal lekkerder wat je stressniveau ook weer ten goede komt. Zit een vrijpartij er voorlopig even niet in? Zorg dan dat je je ontspanning elders zoekt.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Wil je ook lezen