Joyce is thuisverzender: 'Sommigen verdienen er miljoenen mee'

Body & Mind

Joyce is thuisverzender: 'Sommigen verdienen er miljoenen mee'

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

1 september 2023 om 20:00

Bron / Fotografie

fotografie Rafaël Bergman

Gepubliceerd op

1 september 2023 om 20:00

Bron / Fotografie

fotografie Rafaël Bergman

Joyce Staneke-Meuwissen is altijd geïnteresseerd in manieren om passief geld te verdienen. Haar side hustle als Bol.com-verkoper wil alleen nog niet echt van de grond komen.

Joyce (41): 'Ik kom uit een gezin met twee hardwerkende ouders en heb me altijd afgevraagd of het echt nodig is om je een slag in de rondte te werken om het hoofd boven water te houden. Zijn er geen andere manieren om geld te verdienen? Door de komst van internet zag ik veel mogelijkheden om passief geld te verdienen, zoals dropshipping, affiliate en Bol.com-partner zijn. Naast mijn baan als multimedia content designer ben ik met dat laatste aan de slag gegaan. Ik stond al ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, met dat nummer werd ik toegelaten tot een Bol.com-partnership.

In principe werkt dat zo: je kunt alles met een EAN-nummer inkopen en doorverkopen, als tussenpartij of thuisverzender. Sommigen noemen het ook 'dozen schuiven'. Hoewel je een flinke marge moet afstaan aan Bol.com, kun je er vrij makkelijk geld mee verdienen. Ik besloot in de flessenborstels te gaan, zag dat de interesse in dit product steeg en zag mijn kans. Ik kocht via een Duits bedrijf zo’n twintig à dertig flessenborstels per week in, en stalde die uit in mijn werkkamer. Als ik wat verkocht, deed ik het diezelfde dag nog op de post. Meestal zo’n zes borstels per dag, vaak aan kinderdagverblijven. Ik meldde me ook aan bij een Facebook-groep met allemaal thuisverzenders en zag dat de formule bij veel mensen werkte. Sommigen verdienen er miljoenen mee.

Mijn idee was om mijn bedrijfsnaam groot te maken. Ik besloot ook accessoires voor flessen te verkopen, zoals flessenopbergers, en maakte mijn eigen webshop. Helaas bleek het sprookje te mooi om waar te zijn: ik werd weggeconcurreerd door grotere tussenpartijen die al een naam hadden opgebouwd, sneller konden verzenden dan ik en grote magazijnen hadden. Het leverde me in totaal zevenhonderd euro op, geen slechte score vond ik. Ook geen vetpot, maar voor een nicheproduct vond ik het interessant genoeg om als Bol.com-partner door te gaan. Nu verkoop ik zelfgemaakte boeken: recepteninvulboeken, emotiedagboeken en wachtwoordboeken. Die maak ik in Canva. Ik verdien gemiddeld 2,70 per boek en na anderhalve maand heb ik er zo’n vijftig euro mee verdiend. Wederom geen vetpot, maar ik hoef er nu niks meer voor te doen dus is het alsnog best lekker. Echt rijk word ik er waarschijnlijk toch niet van.

Passief geld verdienen lijkt simpeler dan het is, ik heb het in levenden lijve ondervonden. Je wordt er pas rijk mee als je product bij een groot publiek terechtkomt, maar daarvoor is ijzersterke marketing nodig. TikTok is daarvoor een goed hulpmiddel omdat je snel viral kunt gaan, maar ook al krijg ik soms vijftigduizend views op een filmpje, brengt het alsnog weinig geld in het laatje. Misschien gaat het beter als ik drie keer per dag iets post en mensen plat spam, maar dan werk ik mezelf alsnog een slag in de rondte. Je moet er dus óf veel tijd óf veel geld in stoppen. Mijn conclusie is dat als je echt rijk wil worden, je gewoon kneiterhard moet werken. Ik hou het daarom maar bij mijn werk als designer en elke euro die ik daarnaast verdien via Bol.com, vind ik leuk meegenomen.'

&C's septembernummer is nu verkrijgbaar

7 ,45

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Niet slapend rijk, wel slapend voordeel

Wil je ook lezen