Tindertrauma: 'Zijn huis was zo vies dat ik bijna moest kokhalzen'

Body & Mind

Tindertrauma: 'Zijn huis was zo vies dat ik bijna moest kokhalzen'

Ismay Gijsen
Door

Ismay Gijsen

Gepubliceerd op

6 september 2023 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

6 september 2023 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Een Tinder-match die in het echt vier koppen kleiner blijkt, of eentje die de volgende dag een Tikkie stuurt voor de rekening. Daten anno 2023 lijkt wel Russische roulette: vol goede moed blijven gokken tot je eindelijk die knal te pakken hebt. Gelukkig zorgen rampervaringen wél voor goede verhalen. Deze week: de date van Irma (37) had een enorm smerig huis.

Irma: 'Op Badoo leerde ik een paar jaar gelden een man kennen, laten we hem Tom noemen. We hadden superleuke gesprekken op de chat en wisselden al snel nummers uit. Na een paar keer bellen, besloten we af te spreken. Normaal gesproken spreek ik tijdens een eerste date nooit af bij iemand thuis, maar dit voelde zo vertrouwd dat ik een uitzondering maakte.

Ik wist dat Tom bezig was met een gebitsreconstructie, maar dat maakte me niet uit. Om hem een hart onder de riem te steken, nam ik nog een paar Danoontjes voor hem mee. Toen ik aankwam bij zijn huis kreeg ik al gelijk een naar onderbuikgevoel. Ik stond voor de deur en dacht: als dit een huurhuis is, wordt het echt tijd dat de woningbouwvereniging het gaat opknappen. De gaten zaten gewoon in de kozijnen.

Lees ook: Tindertrauma: 'Met veel lawaai kotste hij de wc in de hotelkamer onder'

Tom deed open en de rooklucht kwam me gelijk tegemoet. Roken is voor mij een zware afknapper, dus ik baalde dat hij daar niks over had gezegd. Tom had inderdaad amper een tand in zijn mond, maar hij was gedoucht en had schone kleding aan. Helaas was daar ook alles mee gezegd.

Zodra ik een stap binnen zette, schrok ik me rot. In de keuken stond een bord eten wat nog niet wegliep en overal lag rommel. Tom zei dat ik zelf thee mocht pakken en terwijl ik door het huis liep, plakte mijn schoenen vast aan de vloer. Toen ik plaatsnam op de bank begon Tom vol enthousiasme te vertellen dat hij dit huis had gekocht en dat hij een bar in de tuin aan het bouwen was. Uit fatsoen knikte ik een beetje, maar het enige wat ik dacht was: zou je niet eerst de buitenkant eens fatsoenlijk opknappen?

Lees ook: Kletsen over ketsen: 'Ik ben benieuwd of ik een trio met twee mannen aankan'

Op de bank begon Tom al snel aan mijn lijf te plukken, maar dat wimpelde ik gelijk af. Ik vluchtte naar de wc om mijn gedachte op een rij te zetten en schrok van wat ik aantrof. De kattenbak op de gang stonk een uur in de wind en de wc was al weken niet schoongemaakt. Er hingen zelfs spinnenwebben in de hoeken. Het was zo erg dat ik bijna moest kokhalzen.

Eenmaal terug in de woonkamer gaf ik aan dat ik naar huis wilde. Ik durfde geen opmerking te maken over zijn vervuilde woning, dus ik zei maar dat ik de klik niet voelde. Thuis heb ik gelijk gedoucht. Ik heb mezelf nog nooit zo smerig gevoeld. Later ontving ik nog een berichtje van Tom. Hij vond het jammer dat ik halsoverkop was weggegaan. Ik gaf aan dat het roken toch echt een afknapper was. Niet helemaal eerlijk, maar ja. Je weet natuurlijk nooit waarom iemands huis zo vies is. Straks heeft iemand een depressie en praat ik hem nog meer in de put. Dat wil ik niet op mijn geweten hebben.'

delen
Ismay Gijsen

Ismay (1996) is verslaafd aan organize video's op TikTok, maar kan zelf niks opgeruimd houden. Haar zuurverdiende centen geeft ze het liefst uit in een restaurant of aan een item dat op haar veel te lange wishlist met skincare prijkt.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen