Natuurlijk jezelf: Alissia heeft acne: 'Een gladde huid is geen must'

Beauty

Natuurlijk jezelf: Alissia heeft acne: 'Een gladde huid is geen must'

the brandstudio
Door

the brandstudio

Gepubliceerd op

31 mei 2022 om 18:00

Gepubliceerd op

31 mei 2022 om 18:00

Alissia heeft acne: 'Een gladde huid is geen must' - &C x hannah

Alissia heeft acne: 'Een gladde huid is geen must' - &C x hannah

Lukt het niet om de bovenstaande video te bekijken? Zorg er dan voor dat je de cookies accepteert.

Hoe doe je dat, jezelf mooi vinden? In onze nieuwe videoserie Natuurlijk jezelf gaat Julia Sinning (Miss Nederland 2021) elke maand in gesprek met mensen die hun imperfecties – van littekens tot flaporen –hebben omarmd, juist omdat die hen bijzonder, mooi én uniek maken. Hun motto? Go with the flaw. Dit keer: Alissia Lock. Ze heeft acne. 

Wij zijn klaar met al die perfecte plaatjes, échte schoonheid is wat telt. Je bent namelijk precies mooi zoals je bent, door gewoon jezelf te zijn. Maar ja, da’s makkelijker gezegd dan gedaan. Want: hoe doe je dat dan? Natuurlijk jezelf #4 Het is weer tijd voor een nieuwe aflevering van Natuurlijk jezelf, waarin Julia (Miss Nederland 2021 & hannah ambassadeur) met Alissia (28) praat, die acne heeft. Wat houdt acne precies in? En hoe is het om dit te hebben? Julia vraagt haar het hemd van haar lijf.

Paar puistjes 'Toen ik in de puberteit puistjes kreeg, zei mijn moeder: ‘Maak je geen zorgen, als je straks aan de pil gaat, heb je daar geen last meer van.’ Daarom begon ik op mijn vijftiende met het slikken van de Diane-anticonceptiepil. Dat hield mijn acne inderdaad onder controle. Tot ik daar drie jaar geleden om medische redenen mee moest stoppen, toen is mijn huid ontploft. Mijn hormonen raakten compleet in de war en de acne explodeerde. Sindsdien heb ik alles geprobeerd om het weer onder controle te krijgen, maar hoe meer ik er mee bezig was, hoe erger het werd. Zoals dat met alles gaat: dat wat je aandacht geeft, groeit.'

Lees ook: Natuurlijk jezelf: Tessa 'Ik ben nooit onzeker over mijn wijnvlek' Instagram-beautyvoorwaarden 'Ik ben jarenlang heel hard voor mezelf geweest en legde de lat heel hoog, zowel in mijn carrière als qua uiterlijk. Als ik er perfect uit zou zien en een bepaalde baan zou hebben, dan pas had ik het gemaakt. Ik vond dat ik aan alle Instagram-beautyvoorwaarden moest voldoen: een mooie, gladde huid, rechte tanden, volle lippen en een slank en afgetraind lichaam. Het is een lang proces geweest om de patronen die ik mezelf had aangeleerd, te doorbreken. Een belangrijke stap zette ik vorig jaar, toen ik naar Bonaire vloog voor een fotoshoot. Ik heb een bedrijf in sieraden en woonaccessoires en voor een nieuwe sieradenlijn besloot ik dat ik zelf model wilde zijn. Daarvoor moest ik totaal uit mijn comfortzone, maar ik ben ontzettend trots op het resultaat. Als ik naar de foto’s van mezelf in bikini kijk, voel ik me voor het eerst zelfverzekerd en accepteer ik mezelf zoals ik ben. Ook al zie je door de felle zon juist alle oneffenheden. Het voelt als een openbaring dat ik besef dat ik niet perfect hoef te zijn. Eindelijk kan ik mezelf liefdevol toespreken in plaats van altijd dat stemmetje in mijn hoofd te horen dat me straft omdat ik putjes, puistjes en imperfecties heb. Ik zie nu in dat ik geen gladde huid hoef te hebben om gelukkig te zijn. Het gaat er niet om hoe ik eruitzie, maar hoe ik mezelf zie. Als ik nu in de spiegel kijk, ben ik trots op de vrouw die ik geworden ben. Met mijn hobbels, bobbels, putten en alle obstakels die ik heb moeten overwinnen.’

Lees ook: Natuurlijk jezelf: Mo-Yccia Hanley heeft vitiligo: 'Dit hoort bij me' Of je nu acné, een droge huid of wat anders hebt, hannah is de specialist in huidverbetering. Ontdek waar hannah voor staat en maak een afspraak voor een Xperience bij een hannah huidcoach bij jou in de buurt. Dit is een samenwerking met hannah.

delen
the brandstudio

&C the brandstudio ontwikkelt activatie- en branded content-campagnes op maat, waarmee we onze audience in het hart willen raken. Prikkelende, amuserende campagnes waarin het &C-DNA voelbaar is, maar altijd met relevantie voor het merk en vooraf bepaalde performance-doelstellingen.

Meer van &C the brandstudio