Natuurlijk jezelf: Tessa 'Ik ben nooit onzeker over mijn wijnvlek'

Beauty

Natuurlijk jezelf: Tessa 'Ik ben nooit onzeker over mijn wijnvlek'

the brandstudio
Door

the brandstudio

Gepubliceerd op

21 april 2022 om 18:00

Gepubliceerd op

21 april 2022 om 18:00

Tessa 'Ik ben nooit onzeker over mijn wijnvlek' - &C x hannah

Tessa 'Ik ben nooit onzeker over mijn wijnvlek' - &C x hannah

Lukt het niet om de bovenstaande video te bekijken? Zorg er dan voor dat je de cookies accepteert.

Hoe doe je dat, jezelf mooi vinden? In onze nieuwe videoserie Natuurlijk jezelf gaat Julia Sinning (Miss Nederland 2021) elke maand in gesprek met mensen die hun imperfecties – van littekens tot flaporen –hebben omarmd, juist omdat die hen bijzonder, mooi én uniek maken. Hun motto? Go with the flaw. In deze video praat Julia met Tessa Schiethart (29) die een wijnvlek in haar gezicht heeft.

Wij zijn klaar met al die perfecte plaatjes, échte schoonheid is wat telt. Je bent namelijk precies mooi en goed zoals je bent. Maar ja, da’s makkelijker gezegd dan gedaan. Want: hoe doe je dat, jezelf zijn?

Natuurlijk jezelf #3 Welkom bij de derde aflevering van Natuurlijk jezelf, deze keert kruipt Julia (Miss Nederland 2021 & hannah ambassadeur) samen met Tessa (29) voor de lens. Tessa is geboren met het syndroom van Sturge-Weber, waardoor ze ondermeer een grote wijnvlek in haar gezicht heeft. In deze nieuwe video praat Julia met Tessa over haar aandoening, haar onzekerheden en de weg naar (zelf)acceptatie. Tessa: 'Ik ben heus weleens onzeker over m’n lijf, zoals iedere vrouw. Maar nooit over mijn wijnvlek. Die hoort bij mij.' Hoe ze haar wijnvlek heeft leren omarmen? Ze vertelt er alles over in de bovenstaande video. Hop, op play d'r mee.

Lees ook: Natuurlijk jezelf: Chantal 'Met sproetjes opgroeien vond ik vreselijk'

Wijnvlek 'Die grote wijnvlek heb ik al mijn hele leven. Dat komt omdat ik geboren ben met het syndroom van Sturge-Weber. Dat is een vaataandoening die in de diepere laag van de huid zit, vandaar de kleur. Bij mij zit-ie helaas ook in het vaatbed van mijn ogen, waardoor ik blind ben aan mijn rechteroog. Dat vind ik veel erger dan die vlek. Met links zie ik ook steeds minder en er bestaat een kans dat ik straks helemaal blind word. Helaas is hier niks aan te doen, toch probeer ik positief te blijven en verdiep ik me in alternatieve geneeswijzen.'

Een 'ander' uiterlijk 'Als kind werd ik al geconfronteerd met mijn uiterlijk, er werd altijd naar me gekeken. Gepest ben ik gelukkig nooit. En ik ben niet op mijn mondje gevallen, dat helpt ook. Het klinkt misschien gek, maar de blikken van anderen zijn bijna een godsgeschenk voor mij. Ze herinneren me eraan dat ik nog steeds kan zien, omdat ik ze zie staren. Als puber heb ik twee keer geprobeerd mijn wijnvlek te camoufleren. Gewoon uit nieuwsgierigheid. Maar toen ik mezelf zag, zei ik tegen de visagist: ‘Haal alles er maar weer af, met zo’n dikke laag ga ik niet over straat.’ Hierna heb ik ’m nooit meer weggewerkt.' 

Lees ook: Natuurlijk jezelf: Silvana 'Mijn hele lijf is bedekt met schubben'

Littekens 'Vroeger was het heel normaal om vroeg te beginnen met laserbehandelingen om wijnvlekken op te lichten. Toen ik twee jaar oud was, ging het mis en ben ik verbrand. De laser in het ziekenhuis stond vier keer zo hard ingesteld als nodig. Die littekens zijn een blessing and a curse. Ik heb er meer ‘vlekken’ bij gekregen, maar hierdoor heb ik wel geleerd dat het de binnenkant is die telt. Daarom ben ik ook mijn eigen bedrijf (Ik ben heus weleens onzeker over m’n lijf, zoals iedere vrouw. Maar nooit over mijn wijnvlek. Die hoort bij mij.) gestart, waarmee ik vrouwen coach bij het accepteren van hun lichaam. En ik ben een boek aan het schrijven 'Zien en Gezien Worden' (verschijnt in september 2022) waarin ik mijn persoonlijke verhaal deel over het bewandelen van een medisch traject en mijn sprirituele zoektocht naar (zelf)acceptatie.' 

Of je nu acné, een droge huid of wat anders hebt, hannah is de specialist in huidverbetering. Ontdek waar hannah voor staat en maak een afspraak voor een Xperience bij een hannah huidcoach bij jou in de buurt. Dit is een samenwerking met hannah.

delen
the brandstudio

&C the brandstudio ontwikkelt activatie- en branded content-campagnes op maat, waarmee we onze audience in het hart willen raken. Prikkelende, amuserende campagnes waarin het &C-DNA voelbaar is, maar altijd met relevantie voor het merk en vooraf bepaalde performance-doelstellingen.

Meer van &C the brandstudio