Dit is hoe Matilda Djerf haar bekende blow-out voor elkaar bokst

Beauty

Dit is hoe Matilda Djerf haar bekende blow-out voor elkaar bokst

Laudonne Roos
Door

Laudonne Roos

Gepubliceerd op

10 mei 2024 om 16:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Gepubliceerd op

10 mei 2024 om 16:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Zo'n mooie bos golvende krullen als Matilda Djerf willen we allemaal, maar hoe ó hoe krijg je zo'n goddelijk kapsel? Dat is heel simpel: met wat goede producten én een föhn. Wij, simpele zielen, kunnen dit ook. Let maar eens op.

De Zweedse heeft naast een nog steeds groeiende sociale media persoonlijkheid, haar eigen merk Djerf Avenue opgezet. Naast oversized blouses en korte rokjes kan ze wat nieuws aan haar trofeeënkast toevoegen - het geheim achter haar geweldige haar: een eigen haarprductenlijn.

Lees ook: Alle tips en tricks: zo krijg je de Sabrina Carpenter-pony

Net als bij haar kledingkast, miste Matilda wat in de haarproducten die ze gebruikte vertelde ze aan Bustle. 'Ik miste een haircare merk waar ik oprecht zoveel van hou, dat ik gelijk naar de winkel wil rennen zodra het op is. Ik dacht: ik moet mijn eigen spullen formuleren zodat ik producten krijg die precies doen wat ik wil, ruiken zoals ik wil en voelen als ik wil. Nu zijn we hier twee jaar later.' Maarre, hoe doet ze dat dan? Om een blond icoon te worden moet Matilda wel wat stappen bewandelen, en je hoeft echt geen hogere wiskunde te snappen om dit voor elkaar te krijgen. Jij kan dit. 1. Wassen en drogen Na het wassen laat Matilda haar haren zeventig procent opdrogen. Wanneer je er niet meer bijloopt als verzopen kat, is het tijd om een mist met hitte protectie te gebruiken. Zelf kiest ze hier voor de Breezy Styling Mist. Daarna droogt ze het met de Dyson Airwrap.

2. Föhn erop los De blondine staat bekend om haar perfecte krullen, en dan namelijk haar 'swoop' curtain bangs. Hier heb je echt geen Dyson voor nodig hoor, met elke airstyler of föhnborstel kun je hetzelfde effect creëren. Het begint bij de kapper: laat laagjes knippen, dit zorgt voor – zoals de naam al zegt – verschillende laagjes waardoor je zonder te stylen al beweging en volume in je haar krijgt. Ze föhnt het haar door de onderkant van de plukken naar binnen te bewegen, dit geeft een hoop volume en het ronde effect waar iedereen zo van houdt. 3. Rollen, spelden, laten hangen – het kan allemaal Om je krullen zo mooi mogelijk te laten zitten kun je na de krul te zetten 'm gelijk met een speld of een roller vastzetten. Effe laten afkoelen en voor je het weet heb je een bos krullen waar je U tegen zegt.

4. Die bangs zijn een verhaal apart Ja, die curtain bangs zijn heel leuk – alleen moet je wel even weten hoe je ze moet stylen. Matilda houdt de airwrap onderaan de twee plukken en beweegt ze naar onder richting haar hoofd. Dus niet dat ding omhoog doen, je moet het juist naar binnen bewegen. Nu heb je waarschijnlijk ineens een bloempot-pony, geen paniek: borstel het even omhoog en ze vallen perfect in plaats. Voilà: daar heb je de Djerf bangs.

Na deze snelcursus kan jij als een echte Zweedse pro je haar krullen, helemaal ready voor de zomer.

delen
Laudonne Roos

Laudonne (2002) is tekststagiair bij &C en een ware 'geek'. Ze is een echte filmfreak, zeker als het gaat om de Harry Potter-films. Hoewel de boeken natuurlijk beter zijn. Als ze geen films kijkt geeft ze haar hele salaris uit aan make-up en skincare bij de Sephora.

Meer van deze auteur

Meer lezen