5 afschuwelijke modetrends uit de zeroes waar jij je vroeger 100 procent schuldig aan hebt gemaakt

Style

5 afschuwelijke modetrends uit de zeroes waar jij je vroeger 100 procent schuldig aan hebt gemaakt

Nienke van Zutphen
Door

Nienke van Zutphen

Gepubliceerd op

28 augustus 2023 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld NL Beeld

Gepubliceerd op

28 augustus 2023 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld NL Beeld

Als de zeroes voor jou nog als gisteren voelen, moeten we je helaas uit je kinderdroom halen. Alweer 23 jaar geleden ging dit tijdperk in. Alhoewel die tien jaar vol zat met geweldige zangeressen, hebben zij ons genoeg modetrends aangesmeerd waar wij ons tot de dag van vandaag voor schamen. En niet zo'n beetje ook.

Hoe lager, hoe beter Laag, lager, laagst, leek het motto te zijn van Christina Aguilera’s broeken in de 00’s. En dat deden wij maar al te graag na. Wanneer je string boven je jeans uitkwam, wist je dat je goed bezig was.

Lees ook: Ken je ze nog? Deze modetrends zijn terug van weggeweest

Existential crisis Nu we toch met Aguilera bezig zijn, willen we het nog even hebben over een andere uit de hand gelopen trend: extensions. Van gekleurde plukken tot aan de hele onderrand van je haar in een andere kleur, het kon allemaal. Nu is het juist de bedoeling dat je ze niet ziet

Laagjes Wie ooit bedacht heeft dat het normaal is om een jurk over een broek te dragen, mag blij zijn dat-ie nog vrij rondloopt. Een jurk en jeans zijn net als wijn en bier, je kunt het gewoon beter niet tegelijkertijd doen. Miley Cyrus had dit beter ook niet kunnen doen.

Lees ook: Altijd al met je onderbroek de straat op gewild? Dat kan nu, is namelijk dé trend van 2023

Plateautje hoger De Spice Girls waren zowel in de 90’s als in de 00’s grote fashion icons. Toch waren de plateaulaarzen iets waar we allemaal beter van af konden blijven. Behalve de Spice Girls zelf dan. Bij hen was het gewoon iconisch.

Lekker warm? Zodra er ook maar een klein briesje opstak, werden de bolero's al uit de kast getrokken. In alle kleuren van de regenboog waren deze extreem korte vestjes te koop. Een woord: Af-schu-we-lijk. En we hebben slecht nieuws voor je, want de vesten zijn weer helemaal in. Gelukkig worden ze nu wel beter gestyled.

delen
Nienke van Zutphen

Nienke van Zutphen is geboren in 2002 (dat jaar dat de gulden de euro werd) en is tekststagiair bij &C. Ze herkent elk liedje van The Weeknd binnen 5 seconden, slaapt het liefst met haar knuffels en als ze chagrijnig is, heeft ze waarschijnlijk honger.

Wil je ook lezen

Meer van deze auteur