Interessant verhaal: YouTube-opvoeddeskundige moet cel in voor… kindermishandeling?

Oh Baby!

Interessant verhaal: YouTube-opvoeddeskundige moet cel in voor… kindermishandeling?

Ilse Derix
Door

Ilse Derix

Gepubliceerd op

25 februari 2024 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Gepubliceerd op

25 februari 2024 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Opvoeden: het onderwerp waar iedereen en z´n moeder een mening over heeft, maar niemand het ultieme handboek voor lijkt te hebben. Van autoritatief tot permissief, gentle parenting of Montessori, de opties zijn eindeloos.

Hoewel we het zelden eens zijn over de 'juiste' aanpak, weten we in elk geval hoe het zeker niet moet, met dank aan YouTuber Ruby Franke. Opgepakt De Amerikaanse Franke runde een succesvol YouTube kanaal met ruim twee miljoen (!) volgers waar ze nogal streng opvoedadvies gaf. Ze onthield haar kids bijvoorbeeld maaltijden als straf (seriously?) en schrapte zelfs Kerstmis van de kalender (ja, je leest het goed, Kerst!). Maar nu blijkt dat het achter de schermen er nóg strenger aan toe ging. Franke werd gearresteerd nadat haar 12-jarige zoon, zwaar ondervoed en met wonden door touwen, via een raam ontsnapte en bij de buren om eten smeekte. Iets zegt ons dat deze 'tips' niet op haar kanaal te vinden waren… Lees ook: Is dat even een opluchting: dit is waarom je kinderen liever 'goed genoeg' opvoedt dan 'perfect' Kindermishandeling Uit politieonderzoek bleek dat de werkelijkheid nog erger was. We zullen je de gruwelijke details besparen, maar de kinderen werden onder andere regelmatig vastgebonden en van voedsel onthouden. Kijkers hadden bovendien al eerder alarm geslagen over mogelijke kindermishandeling, nadat uit een video bleek dat een van Frankes zonen maandenlang op een zitzak had moeten slapen als straf. Opgelucht De 42-jarige YouTube-ster is uiteindelijk veroordeeld tot vier keer een straf van één tot vijftien jaar cel, waarbij de exacte straf nog moet worden bepaald. Haar kinderen hebben al opgelucht gereageerd op de arrestatie van hun moeder.

Een stevige les over hoe je je kinderen in elk geval niet moet opvoeden, laten we het daar maar op houden. En laten we die spruit van ons vanavond maar eens extra goed knuffelen.

delen
Ilse Derix

Ilse Derix (2002) is tekststagiair bij &C en een echte Limburgse. Ze kan niet genoeg krijgen van oude romcoms, is stiekem verliefd op haar jonge hond Moos en ze doet spontaan een dansje van blijdschap als ze iets echt heel lekker vindt (tot ergernis van haar tafelgenoten, oeps).

Meer van deze auteur

Meer lezen van Oh Baby!