Geen idee hoe je je kleine moet noemen? Huur gewoon een babynaam consultant in

Oh Baby!

Geen idee hoe je je kleine moet noemen? Huur gewoon een babynaam consultant in

Ilse Derix
Door

Ilse Derix

Gepubliceerd op

25 juni 2024 om 08:00

Bron / Fotografie

bron Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

25 juni 2024 om 08:00

Bron / Fotografie

bron Tom ten Seldam

Het kan menig verhitte discussie opleveren tijdens de zwangerschap: de naam van je toekomstige kleine. Een belangrijke keuze, want je zit er toch zo'n beetje voor altijd aan vast. Ga je voor veilig en tijdloos, of juist voor iets authentieks?

Laten we eerlijk zijn, de nieuwste generatie ouders lijkt soms wel een wedstrijdje 'wie bedenkt de meest bizarre naam' te houden.

'Corona, kom je eten?' Twintig jaar geleden zorgden Gwyneth Paltrow en Chris Martin al voor ophef door hun dochter 'Apple' te noemen, maar tegenwoordig draait niemand meer een hoofd om voor namen als Orca of Afternoon. En nee, het zijn niet alleen de Amerikanen die creatief zijn: ook in Nederland spot je pareltjes als Elvis-Hubertus, Corona en Geurtje.

Consultant En toen we wat verder in dit bizarre wereldje doken, deden we een misschien nog wel vreemdere ontdekking. Namelijk het feit dat er echte babynaam consultants bestaan. Nee, geen grap. Emily Kim, fulltime babynaam consultant, legt aan The New York Times uit dat veel mensen de naam van hun kind tegenwoordig beschouwen als onderdeel van hun 'persoonlijke branding' - haar woorden, niet de onze.

Ja hoor, dames en heren, blijkbaar is de naam van je kleine tegenwoordig niet meer gewoon een mooie naam, maar een cruciaal element van jouw persoonlijke stijl. Net zoals je interieur en je kleding. So, choose wisely. En als dat je de nodige stress oplevert, kun je dus kiezen voor een babynaam consultant. Zij helpen bijvoorbeeld mensen met het vinden van een unieke naam.

Lees ook: Lentekindje in aantocht? Denk eens aan deze originele namen

Goedkopere oplossing En ja, als je een naam wilt die nog niemand in de afgelopen 25 jaar heeft gebruikt, dan moet het wel héél bijzonder zijn en dan komen er vreemde dingen voorbij. Wil jij zo’n unieke naam maar heb je geen zin om zo'n 100 euro per uur neer te leggen voor een consultant om een naam als Grafiek te bedenken? Geen probleem, wij hebben een aantal ware toppers op een rij gezet:

  • Kozijn Ja, als in raamkozijn. Afgekort Koosje. Schattig, toch?

  • Alinea De keuze is reuze voor afkortingen: Al, Lin of Nea?

  • Analyse  Klinkt echt als een sophisticated woman, als je het ons vraagt.

  • Zwitsal Vooral even bij Zwitsal aankloppen of je dan een leven lang gratis Zwitsal krijgt, want dat zou een absolute dubbele win zijn.

  • Basilicum Move over, Bas. Basilicum klinkt toch veel mooier?

  • Vape Wil je het net iets chiquer maken, dan kun je het ook nog veranderen naar Vapé.

Maar wees er snel bij, want wij denken dat deze namen binnen no-time trending zijn!

delen
Ilse Derix

Ilse Derix (2002) is tekststagiair bij &C en een echte Limburgse. Ze kan niet genoeg krijgen van oude romcoms, is stiekem verliefd op haar jonge hond Moos en ze doet spontaan een dansje van blijdschap als ze iets echt heel lekker vindt (tot ergernis van haar tafelgenoten, oeps).

Meer van deze auteur

Meer lezen van Oh Baby!