Eerste hulp bij kraamcadeaus: de do's en don'ts volgens moeders

Oh Baby!

Eerste hulp bij kraamcadeaus: de do's en don'ts volgens moeders

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

21 november 2023 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

21 november 2023 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Hartstikke leuk, op kraamvisite gaan en zo'n minimens vast mogen houden, maar (zeker voor kinderlozen) óók een uitdaging. Wat geef je in godsnaam?

Je wil iets leuks kopen, maar ook iets handigs, iets dat niet iedereen geeft, iets persoonlijks, iets voor het kindje, maar toch eigenlijk ook weer iets voor de ouders en, ook niet geheel onbelangrijk, iets dat niet een godsvermogen kost. Ja, ga d'r maar aan staan. Het is pittig. Maar geen zorgen, wij vroegen eens rond en kwamen op een paar knallers van cadeautips. Oh, en ook op dingen die níet zo gewenst zijn. Lees ook: Guess not: 5 redenen om te kappen met het raden van babynamen

Do

Hydrofiele doeken Gevalletje kun-je-er-nooit-genoeg-van-hebben, en dus altijd welkom. Vind je dit saai om te geven (wat is dat toch met onze ego's en altijd het meest fantastische cadeau willen geven?), dan kun je er ook voor kiezen om 'm te laten personaliseren. Knuffeldoekjes Is het kind in kwestie je jaren dankbaar voor en de ouders ook, omdat ze er niet zo hysterisch uitzien en ook niet hysterisch veel ruimte in beslag nemen. Alhoewel: totdat het knuffeldoekje een keer kwijtraakt. Dan breekt de hel los. Voorleesboeken Twijfel je tussen voorleesboeken en speelgoed? Ga dan voor voorleesboeken, alleen al omdat er zoveel mooie zijn. Wij gaan heel goed op Go The F**k To Sleep. Cadeaubonnen Wederom niet het allerleukst om te geven, maar wel ontzéttend fijn om te krijgen. Bij twijfel: cadeaubon. Douchehandschoen Dit is eigenlijk een soort grote washand, die douchen met een newborn makkelijker maakt. Als ouder ben je immers heel voorzichtig met dat glibberige lijfje en dit ding helpt daarbij. Bijtspeelgoed van natuurlijk rubber Zo weet je zeker dat het geen kwaad kan. Oh, en het liefst ook zonder gekke gaten of spleten die moeilijk schoon te krijgen zijn. No thanks to schimmel. Eten, een babysit- of schoonmaaksessie Spullen zijn leuk, maar waar kersverse ouders misschien nog wel vrolijker van worden zijn verse pannen soep, iemand die even op hun baby let zodat ze iets voor zichzelf kunnen doen (wat dacht je van douchen?) en iemand die aanbiedt even te helpen in het huishouden. Echte vriendschap, noemen ze dat. Lees ook: Niks zes weken: dit is hoelang het écht duurt om compleet te herstellen na je bevalling

Don't

Kleding Of nou ja, dat kán heel leuk zijn. Toch hebben ouders in de praktijk vaak zelf al veel te veel ingeslagen, groeit het kindje als kool en is het ook nog eens smaakgevoelig. Wil je toch wat geven, koop het dan op de groei, maar dan moet je weer goed oppassen met de seizoenen. Een wollen trui komt in de zomer toch minder van pas. Accessoires voor de babykamer Idem dito, zo smaakgevoelig als wat. Bovendien is die babykamer in de meeste gevallen al nauwkeurig samengesteld tijdens de zwangerschap. Daar bestaat, je weet wel, nesteldrang voor. Grote knuffels Staat vet gezellig met zo'n strik er omheen, maar ouders worden hier niet per se blij van. Zie hierboven: nemen veel plek in, zijn vaak hysterisch en worden váák gegeven. Dus nee, liever iets anders. Opvoedboeken Die baby is pas net uitgepoept en jij begint al over de opvoeding? Too soon. Sowieso zouden we de ouder in kwestie lekker zelf hun opvoedboeken laten uitzoeken, als ze daar al zin in hebben. Scheelt weer gedoe.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Meer lezen