Een weekend weg met kids? Experts tippen drie plekken (inclusief uitstapjes)

Oh Baby!

Een weekend weg met kids? Experts tippen drie plekken (inclusief uitstapjes)

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

21 maart 2024 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Romi Tweebeeke en Maaike Schmitz

Gepubliceerd op

21 maart 2024 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Romi Tweebeeke en Maaike Schmitz

Een geschikte plek vinden voor een weekend of paar dagen weg mét kinderen? Het is niet altijd even makkelijk. Gelukkig bestaan er op elk vlak experts en in dit geval zijn dat Romi Tweebeeke en Maaike Schmitz, die het boek Vandaag & morgen niet thuis: 40 weekendjes weg & 185 uitstapjes in de buurt schreven. Met &C delen ze drie van die t(r)ips, inclusief uitstapjes, dus het enige dat jij nog hoeft te doen? Boeken.

Tip 1: Huisje Groen Details: voor 8 personen, trampoline in de tuin, veel speelgoed en spelletjes

Dit vakantiehuis op een kleinschalig vakantiepark vlakbij Nijmegen, 't Broeckhuys, is perfect voor een weekendtrip met familie of twee gezinnen. 'En bij het zien van de gigantische achtertuin snappen we waarom dit Huisje Groen wordt genoemd,' schrijven Romi en Maaike. 'Wat een schatje, is het eerste wat we dachten toen we de oprit opreden.' Het interieur is een mix van vintage en nieuw, de slaapkamers zijn ruim en op de kinderkamer vind je een grote speelgoedkist en een plank vol kinderboeken. Ja, en dan dus die tuin. Via openslaande deuren kom je in een enorme tuin met een grote picknicktafel voor jullie, een mini-picknicktafel voor kinderen, een groot speeltoestel en een barbecue. Oh, en een trampoline. Dus terwijl jullie borrelen aan tafel, kunnen de kinderen hun geluk niet op.

Boek Niet Thuis - Huisje Groen - 4010

Op loopafstand is trouwens een restaurant, waar je ijsjes kunt halen en ook een bijbehorend strand vindt. Installeer je onder een grote boom terwijl je kinderen zich uitleven in het water, op de glijbaan of op de tokkelbaan óver het water. Ook organiseert het park regelmatig allerlei activiteiten voor kinderen, maar geen zorgen als je daar geen trek in hebt. Huisje Groen ligt afgelegen zat. Uitstapjes in de buurt:

  • De Leemkuil: een groene speeltuin met maar liefst 90 verschillende toestellen. Ook leuk voor heel warme dagen, want er zijn veel mogelijkheden om met water te spelen. Tip van ons voor jou: neem dus extra kleding mee.

  • Brass: een parel aan de rand van een nieuwbouwwijk. Hier kun je terecht voor een goed ontbijt of picknick aan het water.

  • Harm's Hoeve: een beleefboerderij waar je verschillende dieren mag voeren, kunt rondcrossen op mini-tractoren en eindeloos kunt spelen. Je kind dan. Alhoewel, jij ook, mocht je zin hebben. Er is ook een groot terras en een leuke boerderijwinkel.

Lees ook: Annemarie is moeder van 8: dit is haar beste advies voor andere ouders Tip 2: Strandhotel Zoomers Details: hotel aan het strand, familiekamers, stijlvol interieur Slapen met uitzicht op de duinen, op een steenworp afstand van het strand. Bij Strandhotel Zoomers, de tweede tip van Romi en Maaike, is het mogelijk. 'We sliepen samen met onze twee meiden in een van de familiekamers op de begane grond,' vertellen ze. 'Dit zijn twee geschakelde hotelkamers die via een tussendeur met elkaar zijn verbonden. De meiden vonden het geweldig om een 'eigen kamer' te hebben en sprongen enthousiast op het bed.' Ook een plus: de kamers zijn ingericht door HKliving, dus je weet zeker dat je van knap servies eet.

Boek Niet Thuis - Zoomers-2212

Wanneer je het hotel verlaat, sta je direct aan de strandopgang. Voeten in het zand, kinderen in de zee. Hoofd in de wolken. 'Zelden hebben we zo genoten van de prachtige Nederlandse kust,' aldus Romi en Maaike.

Boek NietThuis - Zoomers- 2770

Uitstapjes in de buurt:

  • Strandpaviljoen Zoomers: 'het zusje van' bevindt zich aan de andere kant van de duinen. Met je voeten in het zand kun je hier aanschuiven voor ontbijt, lunch of diner. Naast spelen op het strand, kunnen kinderen op koudere dagen trouwens ook binnen spelen in de geweldige kinderhoek.

  • Hof van Kijk-Uit: verstopt in het bos en alleen te voet of met de fiets te bereiken. Dit Hof is een combinatie van dagbesteding, horeca en speelplek. Ultiem genieten op het grote terras terwijl de kinderen zich vermaken in de speeltuin.

  • De Hoep: in dit bezoekerscentrum van waterbedrijf PWN kom je alles te weten over het zuiveren van water en de Noord-Hollandse duinen. Struin ook door de prachtige Hoeptuin, loop over het vlonderpad en doe een speurtocht.

Lees ook: Oeps, herkenbaar: 10 irritante dingen die niet-ouders doen (volgens ouders) Tip 3: PUUR Stokhem Details: voor 8 personen, Scandinavisch design, binnen- en buitenspeelgoed, pizza-oven in de tuin

De laatste tip vind je in het Zuid-Limburgse landschap, waar Romi en Maaike verbleven in een vakantiehuis dat groot genoeg was voor allebei hun gezinnen. Dit huis is gevestigd in een oude schuur, waarvan de originele entree is behouden. De inrichting is Scandinavisch: de muren zijn in het hele huis wit, de meubels zijn van licht hout en de accessoires van natuurlijke materialen, wat een prachtig en warm geheel maakt.

Boek - Nietthuis PuurStockhem-0751

'Op tafel stond een welkomstpakketje klaar met, hoe kan het ook anders in Limburg, vlaai,' vertellen Romi en Maaike. 'Ook vonden de meiden ieder op hun bed nog een lieve verrassing van eigenaar Arian, een gebreide vos die ze mee naar huis mogen nemen. Voor hen kan het huis al niet meer stuk.'

Boek - NietThuis - PuurStokhem Limburg-5907

Uitstapjes in de buurt:

  • Burgemeester Quicx: aan de rand van Valkenburg ligt de prachtig verbouwde kasteelhoeve Château St. Gerlach. Naast de entree kun je bij Burgemeester Quicx heerlijk ontbijten, lunchen en borrelen. Van de oude balken tot de stenen muren, alles ademt er geschiedenis.

  • Daalhoeve: een grote kinderboerderij met dieren als stokstaartjes en otters. Uitgekeken? Dan kun je bij de Koojstal terecht voor wat te snaaien. Kun je meteen wat Limburgs lekkers mee naar huis nemen vanuit de boerderijwinkel.

  • Bie de Groeve: deze plek heeft zijn naam te danken aan de naastgelegen Curfsgroeve. Ruim 70 jaar was deze mergelgroeve in gebruik. Naast een brasserie vind je hier ook een grote speeltuin, camping en een kleine kinderboerderij met alpaca's.

Dat waren ze, de t(r)ips. Wil je er meer? Je vindt er dus een héleboel in het boek Vandaag & morgen niet thuis, Romi Tweebeeke en Maaike Schmitz.

Cover - boek - NietThuis MevrouCoBoek-1400

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Meer lezen