Dit is volgens TikTok de beste maand om zwanger te raken

Oh Baby!

Dit is volgens TikTok de beste maand om zwanger te raken

Nienke van Zutphen
Door

Nienke van Zutphen

Gepubliceerd op

10 september 2023 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Hero

Gepubliceerd op

10 september 2023 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Hero

Je zou het niet zeggen als je naar buiten kijkt, maar de zomer is echt voorbij. En volgens TikTok betekent dat dat je - als je tenminste een kinderwens hebt - dus voor dit jaar alweer te laat bent om zwanger te raken. Vergeet alles wat je gehoord hebt over dat zwangerschappen niet te plannen zijn. Dat niet iedereen zwanger wordt op bestelling moeten we voor het gemak ook maar negeren. Want, zo zegt TikTok-de-Almachtige, de enige juiste maand om zwanger te raken is toch echt de maand augustus. Of je nu wil of niet.

Hot girl summer Na volop twee maanden genieten van de zomerzon is het volgens TikTok tijd om te nesten. Want, zo speculeert men: mocht je veel last krijgen van misselijkheid, dan is de herfst daar de aangewezen periode voor. Niemand maakt het uit als jij de hele dag met een deken en een kop thee op de bank naar je favoriete serie kijkt.

Lees ook: Zolang duurt het gemiddeld om zwanger te worden

Vrolijk kerstfeest Na een paar maanden is je misselijkheid waarschijnlijk zo goed als weg en kan je genieten van je al zichtbare babybuik. Je kunt ongegeneerd schransen tijdens het kerstdiner - als er tenminste geen rauwe kaas, carpaccio, rauwe zalm, biefstuk, chorizo, paté, oesters, sushi, gerookte zalm, tiramisu, venkel, de lijst is inmiddels eindeloos, op het menu staat. En niemand vindt het gek als je lekker je Uggs aanhoudt in plaats van hoge hakken.

Lente kriebels En precies als je dan weer zin krijgt om lekker nog even wat te gaan ondernemen nu het nog kan, is het weer lente! Beter kan het volgens TikTok niet. De zon schijnt weer, je kunt precies nog even met goed licht flaneren met je babybuik (goed voor je Insta) en als het goed is heb je energie voor tien. Handig om de babykamer nog even af te krijgen.

Lees ook: Aan de natuurlijke conceptie? Zoveel kans heb je om zwanger te worden

In mei… Nou, en dan komt het hoor. Als je namelijk zo slim was om in augustus zwanger te worden, dan wordt je baby geboren in mei. Waarom is dat belangrijk, vraag je je af? Duh, omdat je dan precies een maand hebt om na je bevalling weer een bikinibody te fiksen en zo op tijd weer in shape bent voor de zomer. Want met een pasgeboren baby heb je immers niks beters te doen. Zouden ze zelf al eens bevallen zijn, die TikTok-experts?

delen
Nienke van Zutphen

Nienke van Zutphen is geboren in 2002 (dat jaar dat de gulden de euro werd) en is tekststagiair bij &C. Ze herkent elk liedje van The Weeknd binnen 5 seconden, slaapt het liefst met haar knuffels en als ze chagrijnig is, heeft ze waarschijnlijk honger.

Wil je ook lezen

Meer van deze auteur