Baby aan boord? De leukste namen voor zomerkinderen

Oh Baby!

Baby aan boord? De leukste namen voor zomerkinderen

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

30 mei 2024 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Myrthe Giesbers

Gepubliceerd op

30 mei 2024 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Myrthe Giesbers

Ga je bevallen in de zomer? Helemaal oké als jij je kindje Rain wil noemen. Maar het kán zonniger. We helpen je aan inspiratie.

Zo'n bevalling is pittig, maar een naam bedenken voor je spruit is ook geen makkelijke klus, hoor. Beetje origineel mag wel, té gek dan weer liever niet. En enigszins passend bij het kind – voor zover je dat al kunt bepalen. Van deze namen staat in elk geval één ding vast: ze zijn perfect voor kids die het levenslicht in de zomer zien. Of je ze aan een jongen of een meisje geeft, dat mag je lekker zelf bepalen. 1. Lily Betekent lelie, de geboortebloem van de maand juli. De lelie is trouwens het symbool van de zuiverheid. Dat je het weet. 2. June, Juno Heeft geen uitleg nodig, toch? June is geboren in juni. Of in augustus, lekker rebels. Juno was de vrouw van de oppergod Jupiter. De koningin van het hele universum, de beschermer van de vrouwen en de godin van het huwelijk. Geen druk verder. 3. Ruby Ben je into edelstenen? De robijn (ruby) is de geboortesteen van de maand juli. 4. Suvi Je hoort 'm niet zo vaak, en dat is eigenlijk best gek – want móói. Suvi is Fins voor zomer.

Lees ook: Co-ouderschap na de scheiding: handig in de praktijk, maar de hel in realiteit? 5. Léo (of Leonie, Léon, Leona) De hele bups is afgeleid van het sterrenbeeld Leo, oftewel Leeuw. Voor baby's die geboren worden tussen 23 juli en 22 augustus. 6. Eden In de bijbel is Hof van Eden een paradijs, een idyllische plek. Je wordt spontaan zen van deze naam – hopelijk je baby ook. 7. Elio Deze naam stamt af van de Griekse figuur Helios, de zonnegod, en betekent dan ook 'zon' en 'licht'. 8. Lena Al leuk zonder achtergrondinformatie, nog leuker als je weet dat Lena oorspronkelijk een Griekse naam is en zonnestraal betekent. 9. Nima(h) Nima(h) is een Arabische naam en betekent zegen, zon. Vooral in Schotland is dit een populaire meisjesnaam. 10. Synne Ook deze naam betekent zon. Ditmaal in het Oudengels. En nu zijn het geen Schotse, maar veel Noorse meisjes die zo heten. Lees ook: Mooi hoor, zo'n beige kinderkamer: maar is de trend wel goed voor je koter? 11. Nore Over Noren gesproken, Nore is dan weer Arabisch (volg je het nog?) en betekent licht, of zonnestraal. Nore is afgeleid van Eleonore. 12. Ferre In Vlaanderen een vaker voorkomende naam, hier hoor je 'm nog niet vaak. Terwijl, hoe tof is-ie? Ferre betekent reiziger in het Germaans. Een om te onthouden als je zelf graag de wereld over tuft. 13. Morgan Klinkt als een gezellige Amerikaanse naam, heeft een leuke betekenis in het Welsh: woont bij de zee. Nog niet overtuigd? Ook Sia, Elyn, Resi, Ravi, Mare en Marijn betekenen zon, zee of zomer.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer lezen