Hier steak je wat van op: zoveel gram vlees zou je maximaal per week moeten eten

Lifestyle

Hier steak je wat van op: zoveel gram vlees zou je maximaal per week moeten eten

the brandstudio
Door

the brandstudio

Gepubliceerd op

24 oktober 2022 om 18:00

Bron / Fotografie

Beeld: &C BrandStudio

Gepubliceerd op

24 oktober 2022 om 18:00

Bron / Fotografie

Beeld: &C BrandStudio

Vlees. Het is net een huwelijk. Sommigen kunnen niet met, anderen écht niet zonder. Soms eindigt het in een scheiding en zie je elkaar nooit meer en soms wordt het latten en zie je elkaar alleen op woensdag. 

Wat je relatie met vlees ook is, het is handig te weten hoeveel je er maximaal per week van kunt eten. Hebben we het dan over 500, of over 750 gram? 

Vleest u even mee? Goeie vraag - als je even mee(v)leest, vind je hieronder het antwoord. Of meer: het advies, en dat luidt: eet niet meer dan 500 gram vlees per week. En dat is niet alleen die speklap op de stamppot, nee, alles telt mee: dus ook de ham op je tosti en die bitterbal op de vrijdagmiddagborrel.

Vandaag is niet rood Ook belangrijk: zorg ervoor dat je van die halve kilo maximaal 300 gram rood vlees binnenkrijgt, zoals rundvlees en varkensvlees. Rood, maar ook bewerkt vlees, zoals hamburgers, worst en vleeswaren, worden in verband gebracht met beroerte, diabetes type 2 en kanker. En ook rauw en verbrand vlees kunnen nadelig zijn voor je gezondheid. Dubbel opletten dus, bij de bbq. 

Erop en (blijf) eronder En nog even terugkomend op die tosti: vleeswaren staan, net als ander bewerkt vlees en vette vleessoorten, niet in de Schijf van Vijf. Onbewerkt mager vlees, zoals kipfilet of magere runderlappen, weer wél. En voor de duidelijkheid: je hóeft natuurlijk geen vlees te eten, maar als je het doet, doe het dan goed en blijf onder die 500 gram. En vervang je vlees goed, met peulvruchten, ongezouten noten en ei. Da’s beter voor jou, maar ook voor de wereld.

Blije feitjes Leuk en handig deze eet-feitjes? Check dan ook onze andere artikelen over voeding. Zo lees je hier of je groente uit een blik of pot wel of niet in de Schijf van Vijf staan en hier wat het verschil is tussen groene- en kruidenthee.

Dit is een samenwerking met Voedingscentrum, de - jazeker - uitvinder van de Schijf van Vijf en dé organisatie die ons onafhankelijke informatie geeft over gezonde, duurzame en veilige voedselkeuze. Voor al je eetvragen ga je naar Voedingscentrum.nl

Beter weten. Beter eten.

delen
the brandstudio

&C the brandstudio ontwikkelt activatie- en branded content-campagnes op maat, waarmee we onze audience in het hart willen raken. Prikkelende, amuserende campagnes waarin het &C-DNA voelbaar is, maar altijd met relevantie voor het merk en vooraf bepaalde performance-doelstellingen.

Meer van &C the brandstudio